A magyar televíziózásra is hat az írósztrájk

Vágólapra másolva!
A héten hivatalosan törölt 65. Golden Globe díjátadó gálát az HBO - ahogy ezt évek óta teszi - idén is élő adásban, majd másnap a magyar kommentárral ellátott változatban, főműsoridőben közvetítette volna. A kényszerű műsorváltoztatás talán az első Magyarországon is érezhető hatása a hollywoodi írók hónapok óta húzódó munkabeszüntetésének.
Vágólapra másolva!

Egyre aggasztóbb az amerikai tévés írók sztrájkja: 68 napja tart, és egyelőre csak részsikerekről lehet beszámolni. Ha nincsenek megírt sztorik, dialógusok, forgatókönyvek, akkor nincs mit előadni, így pedig nem pusztán az amerikai tévésorozatok, filmek eddig dinamikus előállítása fékeződik vagy áll le egészében, hanem a talkshow-k és gálák is megszenvedik az írók passzivitását, mivel nincs, aki megírja a jópofa szövegeket, poénokat.

Immár tény, hogy elmarad a 65. Golden Globe díjátadó gála: a döntés oka, hogy a forgatókönyvírók szakszervezetének sztrájkja miatt nem volt olyan, aki megírta volna a díjátadás felvezető és átkötő szövegeit. Később a színészek céhe is bejelentette, hogy az írók iránti együttérzésük jeleként nem vesznek részt az eseményen. A Hollywood Foreign Press Association döntése értelmében így az idei év díjazottjait sajtótájékoztató keretében jelentik be az eredetileg megjelölt időpontban, azaz 2008. január 13-án.

Miután kedd hajnalban végleg törölték a Golden Globe díjátadó gálát, az HBO közép-európai központja igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy a helyzetet valamiképp mégis megoldja: a csatorna a gála helyett legalább a sajtótájékoztatót közvetítené, erre azonban mindezidáig nem kapott lehetőséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!