A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

Történelmi sorozat a Duna TV-n

Vágólapra másolva!
Walter Scott klasszikus regényéből, az Ivanhoe-ból készített sorozatot vetít keddtől a Duna Televízió.
Vágólapra másolva!

Walter Scott a történelmi regény műfajának megteremtője volt olyan könyveivel, mint a Rob Roy vagy az Ivanhoe - témái filmre kívánkoznak, nem csoda, hogy az Ivanhoe-t többször is megfilmesítették. A Duna TV-n egy 1997-es, angol-amerikai sorozatadaptációt láthatunk, amely hat részben meséli el a hős lovag történetét.

A film a középkori Anglia világába nyújt betekintést, abba az időbe, amikor Oroszlánszívű Richárd uralkodott az országban - ekkor játszódik egyébként a Robin Hood is. A király épp keresztes hadjáratot vezet a Szentföldön, így Angliát gonosz testvére, János irányítja, aki belső viszályt szít a szászok és a normannok között.

Ebbe a helyzetbe csöppen bele Ivanhoe, aki épp hazatért a keresztes háborúból, illetve a fogságból: kilétét azonban titkolnia kell, mert távolléte alatt egy másik lovag azt terjesztette róla, hogy elárulta a királyt. Szerelmét, Rowenát ráadásul épp máshoz készülnek hozzáadni, így egy szerelmi szál is beleszövődik a történetbe.

A címszerepet Steven Waddington játssza, akit az Ivanhoe előtt olyan filmekben láthattunk, mint Az utolsó mohikán vagy a Carrington - A festőnő szerelmei. A sorozat kedden 19.30-kor indul a Duna TV-n, a további epizódok pedig hétköznaponként ugyanebben az időpontban kerülnek adásba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!