TV2 Aktív: valami gond lehet

Vágólapra másolva!
A hazai futball még egy sorozat kezdetén sem elég érdekes nagy tömegeknek - a Megasztár második casting-adása nézettségben simán megverte a magyar-dán meccset mind a célcsoportban, mind a teljes lakosságnál. A TV2 mégsem örülhet nagyon, mert zsenge az Aktív és a Cápák is vérszegények.
Vágólapra másolva!

Az év 36. hetében a 23,5 százalékot jegyző RTL Klub volt a legnézettebb hazai csatorna, két százalékponttal ért el jobbat a teljes lakosságnál, mint a TV2. Az MTV-t általában tízből egy néző választotta. A 18-49-es célcsoportnál az RTL 25,1 százalékot, a TV2 kereken 22 százalékot írhatott fel és szembetűnő, milyen kevés ötven alatti felnőtt időzik az m1-en: az 5,2 százalékra az MTV akkor sem lehet büszke, ha deklaráltan "mindenkinek" gyárt műsort. A negyedik piaci szereplő, a Viasat3 5,1 százalékra volt képes a teljes lakosságnál, és hatot ért el a kereskedelmi célcsoportban.

A legnézettebb műsorok listáján az immár hagyományos szereplőket találjuk. A teljes lakosságnál nyert a Barátok közt, 1,78 millióval, ami nem túl sok: múlt héten jó idő volt, a kellemes esték a szabadba csábítottak sokakat. A Hal a tortán változatlanul jól hoz a TV2-nek, egy erősebb adás 1,46 millió tévézőt csábított. A dobogóra felkerült még a Fókusz is, tehát valóban nincs meghökkentően új szereplő a kedvencek közt.

A legnézettebb sorozatot (Cobra 11), filmet (Szahara) és hírműsort is az RTL Klub adta, sőt, a Vacsoracsata ismétlései is szépen hoztak a konyhára. A TV2 Napló-ja a tévézők szűk harmadát érdekelte, a Megasztár második adása pedig 28,3 százalékot ért el. A harmincas listára három MTV-s műsor csimpaszkodott fel, de egyik sem súrolta az egymilliós lécet: a Kékfény 867 ezer nézőt kötött le, a Csináljuk a fesztivált és A tv ügyvédje alatta maradt ennek. A Viasat3 legnézettebb műsora múlt héten a Miami helyszínelők volt, 477 ezer tévéző figyelt a nyomozásra.

Ötven alatt

A kereskedelmi célcsoportban is Berényiék nyertek, de a Szahara című kalandfilm is sokakat vonzott. A TV2 gasztroreality-je a fiatalabb nézőknél is megy, akárcsak a csatorna két erős sorozata, az NCIS és a Doktor House. A Megasztár casting-adása 35 százalékot ért el, ami kifejezetten jó, holott épp akkor az RTL-en a Magyarország-Dánia világbajnoki selejtező ment. A meccs halovány nézettséggel (20,3 százalék) futott, holott a hazai válogatottnak minden selejtezősorozat elején van még esélye -, ha később már nem is. A Viasat3 a helyszínelőkkel aratott, a Miami-kiadás 13,6, a vegasi 11,8, a New York-i pedig 10,1 százalékot hozott a célcsoportban.

Napi bontás

Hétfőn a Vacsoracsata-Fókusz-BK tengely volt erős, később viszont feltámadt a TV2, sávjában nyert az NCIS, a Gyilkos számok és a Különleges ügyosztály. Kedden délután-este jóformán végig az RTL Klub vezetett, a Hal a tortán percekre, a 11 után nyomozgató Médium hosszabb időre vette át az irányítást. Szerdán a Vacsoracsata, a Fókusz volt erős, de a BK után sokan mentek át Doktor House-t és Született feleségek-et nézni. Csütörtökön büntetett az RTL, riválisát nem engedte megerősödni, és pénteken is jól ment a bolt az RTL Klubnak, mert a Miami helyszínelők végéig alig-alig engedte át a vezetést. A TV2 a szombat estét a Megasztár-ral és egy filmmel elvitte, de a hét utolsó napján a riválisa volt virgoncabb, a Híradó-val, Cobra 11-gyel vett el nézőket a Tények-től, a Napló-tól. A Jóban Rosszban sem volt túl erős a héten, de igazából az Aktív adhat okot az aggodalomra, mivel a műsorvezető-váltás óta igen halovány számokat hoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!