A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Képernyőről képregénybe

Vágólapra másolva!
Képregények, karikatúrák gyakorlatilag bármilyen témában készülhetnek, így természetes, hogy a népszerű tévéműsorok sem kerülik el a rajzolók figyelmét. Egész füzetek születtek már olyan sorozatokból, mint a Hősök, a Buffy, a vámpírok réme vagy éppen a Helyszínelők, de persze akadnak alkalmi rajzok is, melyek egy, vagy három kockában mesélnek el egy tévéhez köthető történetet.
Vágólapra másolva!

A sorozatok alapján készült komoly, füzetterjedelmű képregényekkel már foglalkoztunk korábban, így most csak az úgynevezett "comic strip"-ekből csemegézünk, amik naponta vagy hetente jelennek meg valamely újságban, illetve az interneten. Ezekre a rajzokra jellemző, hogy szórakoztatóak, viccesek (esetünkben sokszor a paródia eszközéhez nyúlnak), és ritkán hosszabbak három kockánál.

A műfaj népszerű honlapja például a Penny Arcade, melynek szerzőpárosa, Jerry Holkins író és Mike Krahulik rajzoló már jó tíz éve látja el képregényekkel az internetezőket - igaz, kezdetben még egy másik weboldalon keresztül. A Penny Arcade két-háromnaponta megjelenő rajzai elsősorban a videójátékokról, a gamer kultúráról szólnak, amihez hozzátartozik bizonyos tévésorozatok figyelemmel követése is.

Az alábbi három kockával például a türelmetlenül várt, de aztán kis csalódást okozó Dollhouse-ba rúgtak bele a szerzők:

Penny Arcade

Mint az angolul tudók számára kiolvasható, a virágokat öntöző srác csak azért nézi a Dollhouse-t, mert elkötelezte magát Joss Whedon munkái mellett, sőt egy óriási szobrot is emelt a mesternek - aki különben régebbi sorozataival, a Buffy-val, az Angel-lel és a Firefly-jal talán ki is érdemelte volna ezt, a jelenlegi tévés évadban bemutatott Dollhouse-a viszont korántsem üti meg a szintet, ez látszik a nézettségi adatokból is.

A két fiú (Gabe és Tycho) egyébként állandó szereplője a Penny Arcade képregényeinek, tulajdonképpen Holkins és Krahulik rajzos alteregói. Természetesen más sorozatokat is néznek, itt például a Helyszínelők-ből ellesett módszerekkel nyomoznak New York utcáin - pontosabban csak belebotlanak egy bűnténybe, de nem tudják megállni, hogy bele ne szóljanak:

Penny Arcade

A Helyszínelők három sorozata másokat is megihletett: az Ultimate Metal nevű honlap például egy játékra hívta fórumozóit, melynek keretében, egy négy kockából álló képregényt kellett kiegészíteniük, a Miami helyszínelők főhősének, Horatio Caine-nek a szájába adva a szavakat. A beérkezett pályázatok lefordításától most megkímélnénk olvasóinkat, mert azok többsége valamilyen homoerotikus és/vagy altesti poénnal operál - mindenesetre, akit érdekel, az a képre kattintva megtekintheti a próbálkozásokat.

Ultimate Metal

De visszatérve a klasszikus comic stripekre, minden hétfőn új rajzokat jelentet meg az Action Trip, melyet a szerb származású Uros Jojic alapított 1999-ben. Itt bukkantunk rá, az eredetileg Prison Break címet viselő, A szökés egyik paródiájára, amely a World of Warcraft világába helyezi Michael Scofield és testvére történetét. Az ősz fazon minden aranyát a börtöntérképes tetkóra költötte, ám a tesója egy szívkő segítségével könnyebben megszökik:

Action Trip

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!