Véget ér minden idők leghosszabb show-ja

Vágólapra másolva!
A CBS véget vet a Guiding Light című szappanoperának, amely összesen hetvenkét éve van műsoron.
Vágólapra másolva!

Hetvenkét év, körülbelül 16 ezer epizód és hatvankilenc Emmy-díj van a Guiding Light mögött - igaz, a szappanoperát kezdetben a rádióban adták, így tévés pályafutása valamivel rövidebb. Az első adás 1937. január 25-én hangzott el, a műsor pedig 1952-ben került át a tévébe, de 1956-ig még párhuzamosan ment a rádióban is.

Így került be a Guinness Rekordok könyvé-be mint a leghosszabb ideje futó szappanopera, amely természetesen több változáson is átesett az évtizedek alatt. A tévés korszak elején egy német emigráns család, Bauerék álltak a középpontban, de aztán több szálat is behoztak a készítők.

CBS

Jelenleg azonban a Guiding Light a legkevésbé népszerű a futó szappanoperák között, múlt évben például 25 százalékkal csökkent a nézettsége. A CBS vezetői ezért döntöttek úgy, hogy hosszú idő után leveszik a műsorról: az utolsó epizódot szeptember 18-án küldik adásba. A szappanopera gyártója, a Procter & Gamble azonban még szeretné folytatni a történetet, nem tartják kizártnak egy online verzió elindítását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről