A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Csimpánz zsűrizett volna egy tévéshow-ban

Vágólapra másolva!
Az amerikai Szombat esti láz-ban egyik este egy csimpánz zsűrizett volna, de aztán az állatvédők megvétózták.
Vágólapra másolva!

A Dancing With the Stars szeptemberben már a kilencedik évadját kezdte az Egyesült Államokban, így a készítőknek már muszáj újítaniuk, ha meg akarják tartani nézőiket. A hétfői adásban azt jelentették be, hogy a következő este egyik zsűritagja egy csimpánz lesz - ami jócskán megkérdőjelezi ugyan a produkció komolyságát, de nyilván sok nézőt vonzott volna.

A majomkodásra végül azonban mégsem került sor, az állatvédők legnagyobb amerikai szervezete, a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) ugyanis közbeszólt. A szervezet levélben kérte meg a Dancing With the Stars executive producerét, Conrad Greent, hogy tekintsen el az állatos közjátéktól, amit a tévés meg is tett, egy udvarias válaszlevélben ki is fejtette, mennyire tiszteletben tartja a PETA álláspontját.

A szervezet ugyanis - egy Anjelica Huston narrálta videóval - arra hívta fel a figyelmet, hogy a csimpánzoknak mennyi lelki és testi sokkot kell elszenvedniük az idomítás során, ami a különféle trükkökre, illetve a kamera előtti viselkedésre szoktatja őket. Azok a csimpánzok, amelyek a szórakoztatóiparban "dolgoznak", valószínűleg mind szörnyű "kezelésen" estek át.

Green szerint a show-ra kijelölt kismajom (amellyel már fel is vették a zsűrizést) speciel boldognak látszott, de a háttérinformációk birtokában az executive producer úgy döntött, inkább nem népszerűsítené az állatok különféle show-kban való feltűnését - más kérdés, hogy a csimpánz helyett végül egy csecsemő látta el a zsűritag feladatát, aminek helyességéről megint csak lehetne vitatkozni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!