Kitették egy sorozatból, mert csúnya volt

Vágólapra másolva!
Raúl Fernández a Magyarországon, az AXN-en is látható spanyol sorozat, Az internátus szereplője - korábban egy munkáról fizimiskája miatt maradt le.
Vágólapra másolva!

A spanyol színész a vertele.com portálnak adott nyilatkozatában mesélt Az internátus-ról és korábbi munkáiról. Mostanra befutott színész, de nem volt mindig sima az út: a Tele 5-nek hiába forgatta le a Veintitantos (Huszonévesek) pilotját, nem vált be.

"A főszereplő lány vőlegényét kellett alakítanom. Mikor a pilot adásba került volna, felhívtak, mondván, nem felelek meg a karakter fizikai leírásának, menet közben színészt cseréltek" - emlékezett. Rövidre rá Fernández pár pohár ital mellett beszélgetett néhány stábtaggal, akik nem ismerték őt, és csak később csatlakoztak a produkcióhoz: épp azon nevetgéltek, hogy az elején kirúgtak egy színészt, mert csúnya volt a szerepre.

Fernánez, aki az itthon szintén vetített Balfék körzet-ben is szerepelt, ezt már vidáman meséli, hiszen akad már rajongója, és munkája is van: Az internátus ötödik évadjában is szerepel, egy nyomozót alakít, aki alibiből szakácsnak áll, hogy a helyszínen szimatolhasson. A sorozat lezárását firtató kérésére kitérő választ adott, nemhogy a későbbi forgatókönyveket nem ismeri, még azon részek végében sem biztos, melyeket már leforgatott.

Az internátus sikerét abban látja, hogy egészen más, mint a többi spanyol sorozat. Úgy véli, a történet tele van titkokkal, játszik benne némi fantasztikum is, és nagyon odafigyelnek a gyártók. Szerinte a nézők nagy része a főszereplők közti konfliktusok és szerelmi szálak miatt is marad a képernyő előtt évek óta. Saját szerepével elégedett: azt, hogy színművészeti iskolát végzett, nem tartja nagy előnynek, de semmiképp nem volt hátrány. "Fontos, hogy némi alapot szerezz, mielőtt színészettel kezdesz foglalkozni. Ha ez nincs, akkor a ráérzés szerepe nő, de ez nem tud száz százalékban munkává átalakulni. Azt hiszem, hogy a színészkedés ötven százalékban tehetség, ötven százalékban pedig technika" - mondja. A szakmai tapasztalat segítette ahhoz, hogy húsz színházi darabban is megmutassa magát, de a mozival nem volt még sikere, két rövid szerepet kapott eddig.

Raúl Fernández - noha gyerekkora óra a Real Madrid híve - Benito Zambrano (Havanna Blues, Magány) rendezésében még a városi rivális Atléticónak is forgatott reklámfilmet hat évvel ezelőtt. Mint mondta, ez volt egyik első profi munkája, és azóta egy kicsit rokonszenvezik a másik madridi nagycsapattal is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!