Piaci rést töm be a Szezám utca

Vágólapra másolva!
Hiánypótló videojáték készül a Szezám utca nyomán - a készítők szerint a fejlesztők eddig figyelmen kívül hagyták az iskolába készülő korosztályt.
Vágólapra másolva!

A Warner Bros. Interactive Entertainment szerződést kötött a Sesame Workshop nevű nonprofit szervezettel, amely a negyvenéves gyerekműsor, a Szezám utca mögött áll. A társaság körülbelül száznegyven országba szállította/szállítja a Szezám utca epizódjait, most pedig videojátékot készít a főbb szereplőkkel.

A Warner részéről a marketingért felelős egyik vezető, Russell Arons nyilatkozott az Associated Pressnek: szerinte a játék egy jelentős piaci rést töm be, hisz a játékfejlesztők eddig nemigen figyeltek az óvodásokra. "A szülőknek a jelenlegi az első generációja, amely maga is videojátékokon nőtt fel. A korábbi nemzedékkel ellentétben, a mostani biztos lehet abban, hogy a videojátékoknak vannak értékei is" - mondja Arons.

Szerinte épp itt az ideje, hogy egy elfogadottan nevelő hatású műsorra készítsenek egy szórakoztatva oktató számítógépes csomagot. Igaz, 2001-ben született már egy videojáték a Szezám utca nyomán, de az inkább ügyességi játék volt, amire a címe, Sesame Street Sports is utalt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!