Nem büntették a tévézők az RTL-t a hibás Barátok közt-epizód miatt

Vágólapra másolva!
A június 4-i estét is nyerte az RTL Klub, mivel a problémás, félbeszakadt Barátok közt-rész, az újabb reklám ellenére is sokan maradtak a csatornán Helyszínelők-et nézni. A Nemzeti vágta is jó, de nem kiugró nézettséggel ment az RTL-en.
Vágólapra másolva!

2010 májusa a kereskedelmi televíziók eredményét tekintve gyengülést hozott az egy évvel korábbi számokhoz képest: teljes napon a Tv2 0,9 százalékponttal, az RTL Klub pedig 0,5 százalékponttal kevesebbet ért el, mint 2009-ben. Főműsoridőben sem sikerült javítani a csatornáknak, mindkét földi sugárzású tévé 0,6 százaléknyit romlott egy évvel korábbi teljesítményéhez képest.

Az év 22. hetében is az RTL Klub volt a legnézettebb hazai csatorna, a kereskedelmi célcsoportban és teljes lakosságban. Utóbbi 22,6 százalékot ért el, a Tv2 pedig 17,9 százalékot jegyzett. A középmezőnyben az MTV, a Film+, a Viasat3 és a Cool TV található.

A teljes lakosságnál a Tv2 hétfőn volt a legerősebb, ekkor nyert Joshi Bharat, a Tények, az Áll az alku, az NCIS és a Gyilkos számok is, utána viszont a legtöbbször a tévézők az RTL-t választották. A péntek este volt különösen érdekes, ugyanis ekkor szakadt meg az adás a Barátok közt második részének elején (erről itt írtunk bővebben). A Tv2 elvitte a koraestét, a Joshi Bharat-tal, a Tények-kel és az Áll az alku-val (amely hajszállal verte a Vacsoracsata ismétlését), majd a Fókusz és a Barátok közt már az RTL-nek hozott több nézőt. A technikai probléma miatt csalódott tévézők azonban nem büntették a csatornát, mert az újabb reklámblokk után többen választották a Helyszínelők-et az RTL-en, mint az NCIS ismétlését a Tv2-n.

Pár évvel ezelőtt a Tv2 hétvégén volt erősebb, június elején azonban a szombatot és a vasárnapot is elvitte az RTL Klub, olyan műsorokkal, mint a - szintén nem először vetített - Halálos fegyver 2. A vasárnapi Nemzeti vágta simán nyerte műsorsávját, közel 30 százalékkal ment, azaz nem volt kiugróan magas a nézettség, de könnyedén győzte le az Öcsikém című, Tv2 által vetített filmet.

Top 30, teljes lakosság

agb nielsen

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel

Forrás: AGB Nielsen

-------------------------------------------

Top 30, 18.49-es célcsoport

agb nielsen

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel

Forrás: AGB Nielsen

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!