Szabó Gyula a képernyőnek háttal is szinkronizálta Columbót

Vágólapra másolva!
Szabó Gyula szinkronizálta sok éven át a június 24-én elhunyt Peter Falkot: annyira ismerte Columbo karakterét, hogy volt, hogy a képernyőnek háttal mondta fel a szöveget.
Vágólapra másolva!

Szabó Gyula betegsége miatt már nem nyilatkozik a sajtónak, de lánya, a Jóban Rosszban színésznője, Szabó Zsófi az [origo] érdeklődésére elmondta, hogy úgy tudja, apja kedvenc szinkronszerepe volt Columbo: "Kisgyerekként én is sokat voltam benn a stúdióban, olyankor is, amikor Columbónak adott magyar hangot. Annyira ismerte a karakterét, hogy volt, amikor a képernyőnek háttal mondta fel a szöveget. Amikor a nyomozó szivart vett a szájába, akkor apám bekapta egy ujját, úgy szinkronizált."

Szabó Zsófi szerint apja nem találkozott soha Peter Falkkal, amit nagyon sajnált. "A sorozat nekünk is meghatározó volt" - tette hozzá a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész lánya.

Szabó Gyula 2008 decemberében kisebb agyvérzést kapott, és tíz napig feküdt kórházban. 2009 októberében agyhártyagyulladással szállították kórházba, ahol az intenzív osztályra került.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről