Vörös rózsa, szerelemmadár, hazugságvizsgáló - párválasztó műsorok a tévéből

kísértés
Vágólapra másolva!
Az RTL Klubon pénteken indul a Házasodna a gazda című párkereső show (most egy adás, utána a többi a nyár végétől), az RTL2 pedig a két éve felvett, eddig rejtegetett I love Gjoni című realityjét fogja sugározni. A tévés társkeresők tehát itthon is népszerűek, a boldogság narancssárga madara, egy szál vörös rózsa, anyósok és hazugságvizsgáló készülék is kapott már szerepet a párválasztásban.
Vágólapra másolva!

A TV2-n Kósa L. Adolf vezette az első, kereskedelmi tévés, társkereső műsort, melyben három nő és három férfi állt egymással szemben, és kizárólag a külső alapján dönthették el, kivel szeretnének randizni. Eztán különböző kérdéseket tettek fel egymásnak a jelentkezők, hogy megismerjék választottjukat. A párkeresők egy-egy mottóval érkeztek a show-ba, melyet Ámor földi helytartójának nevezett műsorvezető megpróbált humorosan kommentálni. A Szerelem első látásra című műsort a kilencvenes évek végén nagy sikerrel sugározta a csatorna.

Forrás: tv2.hu

Ugyancsak a TV2-n 2003-ban indult A Nagy Ő a teniszedzőként tevékenykedő Noszály Sándor főszereplésével. A The Bachelor című amerikai párválasztó műsor magyar változatában a sportoló kegyeiért huszonöt nő szállt harcba. A Nagy Ő-nek gazdagnak és jóképűnek kellett lennie, illetve szinglinek, hogy párt találhasson magának a jelentkezők között. A randikat látványos külföldi és hazai helyszínekre szervezték, eleinte egyszerre többen is elutaztak ismerkedni, s aki nem nyerte el Nagy Ő tetszését, azt a rózsaceremónián hazaküldte. A műsor legfontosabb szimbóluma a vörös rózsa volt; akinek Noszály a rózsát átnyújtotta, az maradt a show-ban, de vissza is utasíthatta az ajánlatot. A műsor jól ment, ezért a TV2 a Való Világ-ból ismert Molnár Anikóval és Gyursánszky Gábor kenussal is forgatott egy-egy szériát - ezek azonban már nem hozták a várt nézettséget. A híressé vált mondatot ("Elfogadod tőlem ezt a rózsát?"), három szérián keresztül hallhatták a nézők.

Főzés, ismerkedés, szagpróba

Hasonló reality az Édesnégyes volt, de ezt a párkeresőt főzőműsorral ötvözte a csatorna. A produkcióban hat celeb szerelméért küzdött négy-négy jelentkező, a randik után pedig az adott sztár vacsorát főzött a kiválasztott nőnek vagy férfinak. A műsorban Kozsó, Majka, Zana József és a Jóban Rosszban három színésznője, Szabó Zsófi, Szorcsik Viki és Cseke Katinka is megfordult.

tv2

A TV2 Összeesküvők című műsora frissebb, ebben tizenhat lányból tizenkettő kiválasztott költözhetett be egy villába hat fiú és édesanyjuk mellé. Az eredeti Perfect Bride című török show-hoz hasonlóan a magyar változat is három hónapig tartott, és az utolsó adásban kamerák kereszttüzében jegyezte el egymást a nyertes pár. A nézők szavazatai alapján az első emeletes Kiki lánya, Csenge és Peti kapta a lakást, az autót és a gyémánt jegygyűrűt. A műsor szabályai szerint a pár 2012 februárjában anyakönyvvezető előtt összeházasodott.

Forrás: viasat3

A Viasaton indult a Téged akarlak! című show, melynek adásaiban három férfi és három nő találkozott egymással. A jelöltek úgy ismerkedtek, hogy egyszerre csak egyik érzékszervüket használhatták: a felek az egyik randin teljes sötétségben találkoztak, és csak beszélgethettek; egy másikon üvegfalon keresztül nézhették egymást, s eltorzított hangon csevegtek. Az utolsó adásban derült fény a titokra, csak akkor derült ki a jelentkezők számára, hogy melyik randin kivel töltötték idejüket.

Az RTL sem maradt ki ebből

Az RTL Klub elsősorban celebeket vetett be társkeresőiben, elsőként Benkő Dániel keresett feleséget magának. A lantművész és választottja, Andrea a show utolsó adásában kimondta - a kamerák kedvéért - az igent, miután a két menyasszonyi ruhába bújt nő közül Benkő az oltár elől küldte haza Editet. A faképnél hagyott szőke fodrásznak férfiakat toborzott az RTL Klub, de a férjkereső műsorból nem lett semmi, állítólag nem akadt elég jelentkező.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Benkő után Alekosz próbált menyasszonyt találni magának a tévé képernyőjén. A szerelem a legfelsőbb szinteken című produkcióban a Való Világ 4 nyerteséért harcoltak a nők, itt is ceremónián dőlt el, kinek kell hazamennie a villából, kinek nincs esélye kiszabadítani a boldogság narancssárga madarát (valóban volt egy kalitkába zárt szárnyas a műsorban). A görög húsz nap alatt döntötte el, hogy a tizenhat nő közül ki áll a legközelebb a szívéhez. Alekosz még hazugságvizsgáló készülék segítségét is igénybe vette, hogy megtudja, melyik lány érzelmei valósak. Választottjával, Veronikával Görögországba utaztak nászútra, a nő azóta is rendszeres bulvárszereplő, hol új hajszíne, hol reménytelen párkapcsolata miatt.

A harmadik feleségkereső főszereplője Delhusa Gjon lett, de a szériát még nem vitte képernyőre a csatorna. "Hiszek a lélek erejében és a sorsban. Hosszú évek óta vágyom az igazi társra, a mindent elsöprő szerelemre. Idáig türelmes voltam, de most kézbe veszem a saját sorsom, s én keresem meg a nagy Őt" - mondja Delhua Gjon a műsor igen bizarr, már-már szürreális reklámfilmjében. Bár a felvételek már kétévesek, és feleség sehol, a műsor hamarosan látható lesz az RTL2-n I love Gjoni címmel.

Az RTL Klubon volt még párkereső, például a Szalay Kriszta vezette Várom a párom című műsor. A produkcióban nem volt semmi extrém, egy férfi vagy egy nő kérdéseire három ellenkező nemű jelentkező válaszolgatott, s a beszélgetést követően döntötte el a kérdező, ki szimpatikusabb neki.

Forrás: RTL Klub

A társkereső műsorok egyik speciális fajtája a Kísértés volt. A Temptation Island magyar verziójának az volt a célja, hogy a beköltöző párok bebizonyítsák szerelmüket, vagy ha ez nem megy, új társat találjanak maguknak a régi helyett. Négy pár szerepelt a műsorban, akik egy szigetre költöztek, majd ott elválasztották őket egymástól. A pár női és férfi tagját egy rakás ellenkező neművel zárták össze, ahol állandó kísértésnek voltak kitéve. A többi játékos persze szingli volt, a céljuk pedig az, hogy elcsábítsák a kapcsolatban levők valamelyikét.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

És a legújabb: az RTL Klub ősszel indítja Házasodna a gazda című realityjét Lilu vezetésével, ennek nyolc férfi főszereplőjét már meg is találták. Az állattenyésztéssel, földműveléssel, esetleg borászattal foglalkozó vidéki férfiak szívéért városi nők fognak megküzdeni a kamerák előtt. A Farmer wants a wife című produkció már több szériát megélt Ukrajnától Angliáig, Magyarországon is hamarosan láthatják a nézők: az első adást még júniusban.

Nem volt milliomos a kérő

Külföldön is népszerűek az efféle produkciók, A Nagy Ő-nek készült már átverős változata is, melyben az utolsó rózsaceremónián kiderült, hogy a gazdagnak hitt férfi valójában vagyon nélküli építőmunkás. A Joe Millionaire című produkcióban is nagy szerepet kap az átverés, ebben a műsorban a Joe kegyeiért harcoló nők azt hiszik, hogy az amerikai férfi dollármilliókat örökölt, miközben egy vasa sincs. Erre a sémára épült a Who Wants to Marry a Multi-Millionaire? is, melyben multimilliomosnak kerestek házastársat. Ez kivételesen nem átverés volt, de a főszereplő Rick Rockwell ötven nő közül sem találta meg magának az igazit.

Itthon nem volt rá példa, de speciális tematikájú csatornákon sugároztak már homoszexuális párkeresőket is. A Boy Meets Boy hasonlít A Nagy Ő-hoz, viszont ebben a szériában férfiak küzdenek a főszereplő férfiért. Biszexuális társkereső műsor is indult már, Shot at Love with Tila Tequila címmel. Az ismert énekesnő tizenhat leszbikus nő és tizenhat heteroszexuális férfi közül döntötte el, kit választ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!