Damu Roland megúszta az újabb pert

Vágólapra másolva!
Az egykori sorozatszínésznek nem kell újra a vádlottak padjára ülnie, a bíróság úgy tekinti, hogy a már kiszabott ítéletet egy bántalmazásfolyamatért kapta, amibe beleszámít a korábbi, úgynevezett biciklis eset is.
Vágólapra másolva!

Damu Roland másfél éve tölti volt Palácsik Tímea bántalmazásáért, megerőszakolásának kísérletéért és fogva tartásáért kirótt négy és fél éves börtönbüntetését, volt miért aggódnia, hiszen az eredeti ügyből elkülönítettek egy korábbi bántalmazást - írta a Blikk.

"Az úgynevezett biciklis ügyet az eredetitől elkülönítették, mert az ezzel kapcsolatos vádat csak az utolsó tárgyalási napon közölték a vádlottal. Ezért úgy volt, hogy ezt külön perben tárgyalják. Kedden azonban megkaptuk a végzést, amiben megszüntették az eljárást. Megállapították, hogy nincsen helye a vádemelésnek, mert a korábbi testi sértések folyamatába, láncolatába belekapcsolódott ez a bántalmazás is. A Pesti Központi Kerületi Bíróság arról hozott végzést, hogy a cselekményt elbíráltnak minősíti a korábbi ítéletben" – nyilatkozta a lapnak Sebestyén Tamás ügyvéd.

Az eredeti vád szerint 2010 januárjában Damu Roland megrugdosta Palácsikot, majd kényszerítette, hogy az orvosoknak azt mondják, hogy kerékpározás közben egyszerűen elesett, így sértette meg a lábát. Ezt az ügyet ejtette a bíróság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!