A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem kell célfotó a Barátok köztnek

Barátok közt
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub szappanoperája lett újfent a legnézettebb műsor, a Rising Star pedig beért a második helyre. Az M1 már 7 százalék alatt, de talán a héten kezdődő A Dal visszahozza majd.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

A Médialiftbe bekerült a Játék határok nélkül miatt Varga Edit, jó volt az utolsó rész, a magyar csapat is nyert, jár neki a felfelé nyíl, akárcsak Mező Misinek, aki a legkritikusabb zsűritag a jó nézettséget szállító Rising Starban. Rákay Philip ezúttal lefelé mutató nyilat kap, mert az ötven alatti felnőtteknél az M1-et már az RTL II és a szinte csak amerikai szitkomot adó Comedy Central is veri, de teljes lakosságban is egy ideje 7 százalék alatt van.

Heti számok

Teljes lakosságban a TV2 volt a hét nyertese, 13,7 százalékától 0,5 százalékponttal maradt el az RTL Klub. Az M1-nek szűk két hónapja van még ebben a formában, utána állami hírtévé lesz, kérdés, a mostani 6,2 százalékát tudja-e tartani. A Cool követi, majd Film+, ATV a további sorrend.

Forrás: Origo / Nielsen közönségmérés

A 18-49-es célcsoportban, amelyet sok reklámozó is preferál, már az RTL Klub volt a nyerő, két százalékponttal verte a TV2-t, amely a Cool, a Film+ és a Viasat3 elé került. Az ötven alatti felnőttkorú nézőknél a Comedy Central és az RTL II is megelőzte az állami egyes és kettes csatornát, tizediknek pedig a Story TV ért be.

Forrás: Origo / Nielsen közönségmérés

A legnézettebb műsorok listáját a Barátok közt vezeti újfent, 1 millió 259 ezer néző követte legerősebb estéjén. A Rising Start a TV2 bekormányozta a második helyre, láthatóan jót tesz a műsornak, hogy nincs sem X-Faktor, sem A Dal, így kategóriájában ez az egyetlen nagy show magyar tévén. A Tények, a Fókusz, majd az RTL Híradó jön a sorban.

A legnézettebb heti sorozatot az RTL szállította, ez a Mentalista, a filmek közt a Nagyfiúk nyert. Az M1 legnézettebb műsora 638 ezer követővel a Játék határok nélkül lett, de az ötöslottó sorsolását is sokan követték, a kétmilliárdra hízott főnyeremény miatt.

Heti nézettség, teljes lakosság Forrás: Nielsen

A napi grafikonokat hét közben közöljük, most a vasárnapot mutatjuk. Látható, hogy teljes lakosságban az RTL Híradó legyűrte a Tényeket, utána a Rising Star órái következtek, csak a reklámok alatt esett valamelyest a nézettség. Amint a show-nak vége lett, a TV2 majdnem 30 százalékról lesett 15 alá.

Forrás: Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!