A döntőbe jutott kis szakácsoknak háromfogásos menüt kellett a zsűri elé tenni, a feladatban pedig korábbi versenyzők segítették őket.
Hangának Viki és Dávid segített, ők mentás zöldborsókrémlevest, főételként pedig sült csirkét készítettek karfiolos köleslepénnyel és céklás tzatzikivel, a desszertjük epres tiramisu volt. Leni csapatába Olivér és Bence került, ők előételként tatár beefsteaket, főételként kacsamellet krumplifánkkal és tonkababos epervelővel, desszertként pedig csokiszuflét tálaltak.
Az értékeléskor a kis finalisták ott ültek a terített asztal mellett Fördős Zével, Bernáth Józseffel és Vajda Pierre-rel, főként pozitív visszajelzéseket kaptak – a zsűritagok elsősorban azt figyelték, mennyit fejlődtek a verseny ideje alatt. Az értékelés alatt felidézték a versenyzők teljesítményét, részletesen elemezték Hanga és Leni csapatmunkáját, kreativitását, és felidézték a legemlékezetesebb perceket.
A finálé utolsó perceiben megérkeztek a korábbi kiesők a galériára,
majd Fördős Zé kimondta, hogy Magyarország első junior konyhafőnöke Hanga lett.
A legjobb kis szakács többek közt egy ötnapos párizsi úttal lett gazdagabb. Végül színes lufik hulltak a stúdióban, mindenki a győztest ünnepelte. "Nagyon örülök, el sem tudom mondani, mennyire, hogy én lettem Magyarország első junior konyhafőnöke. Amikor jelentkeztem, arra gondoltam, hogy ha nem jutok be, akkor se lesz baj. Ehhez képest itt vagyok a döntőben, és megnyertem!” - mondta Hanga, aki séfként képzeli el a jövőjét.