A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Élőben közvetíti a közmédia az idei paralimpiát

Szekeres Pál, paralimpia, vívó
Vágólapra másolva!
Az MTVA a korábbiaknál nagyságrendekkel nagyobb adásidővel és élőben közvetíti a szeptemberi, XV. paralimpiát Rio de Janeiróból.
Vágólapra másolva!

Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megbízott vezérigazgatója a Magyar Paralimpiai Bizottsággal közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy az esélyegyenlőség jegyében

az M4 Sporton és az ősszel induló M5 csatornán ugyanolyan műsorszerkezettel számolnak be a paralimpiáról, mint az augusztusi olimpiáról.

A magyar paralimpikonok szerepléséről élőben, napi több órában tudósítanak majd, erre korábban soha nem volt példa. Szabó László, az MPB elnöke elmondta, hogy jelenleg 24 indulási joga van a magyar csapatnak, de remélik, hogy elérik vagy túl is szárnyalják majd a 2012-es 33 kvótát.

Idén élőben közvetíti a paralimpiát a közmédia Forrás: MTI/Beliczay László

Biztos vagyok abban, hogy a sportolóink megjelenése a képernyőn, a versenyeink élő közvetítése a magyar társadalom számára kohéziós erőt növelő, a társadalmi szolidaritást növelő lesz, ami lerombolja azokat a gátakat, melyek ép és fogyatékos emberek közt fennállnak" - mondta.

Szabó László, a Magyar Paralimpia Bizottság elnöke Forrás: MTI/Kovács Attila

"Aki életében eltöltött két percnél több időt parasportolók társaságában és szánt energiát arra, hogy beszélget velük, az rájön arra, hogy nem pusztán nagyszerű sportolókról, hanem kiváló emberekről van szó. Rió nagyon messze van, oda nem utaznak ki tucatjával családtagok és szurkolók, de

Pontosan tudják, hogy nem csak a szép eredmény elérése a feladatuk, hanem az is, hogy ezzel üzenetet közvetítsenek. Azt, hogy mi magyarok, épek és fogyatékosok, így vagyunk együtt az egész" - mesélte az Origónak.

Hatalmas lépés

Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa arról beszélt, hogy az igazán versenyképes társadalom az a társadalom, amely összetartó, és amelynek nincsen olyan tagja, aki ne tudná kivenni a részét a közös erőfeszítésekből, illetve aki ne reménykedhetne abban, hogy az erőfeszítéseiért elismerést kap a társadalomtól: "Az Európai Bizottság egyik alapvető feladatának tartja, hogy támogassa mindazokat a vállalkozásokat, kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a társadalmi integrációhoz és a társadalmi tudatformáláshoz."

Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa Forrás: MTI/EU/Piotr Hawalej/Európai Bi/Piotr Hawalej

"Európai szinten is példamutató az MTVA azon kezdeményezése, hogy a riói paralimpiát élőben közvetíti, hisz ez nem csupán egy sporttörténeti esemény, hanem a társadalom jobbá tételében is egy hatalmas lépés" - mondta.

Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékos sport tagozatának elnöke négy szóval jellemezte azt, hogy a közmédia élőben közvetíti a paralimpiát 2016-ban: végre, de jó, hurrá, nagyszerű. "Így tudom a Magyar Paralimpiai Bizottság álláspontját összefoglalni. Egy sportcsalád vagyunk, egy magyar csapat, amelynek a tagjaiként ép és egészséges sportolók az olimpián, paralimpián kiállnak magyar színekben.

hiszen Magyarország pályázik, és a legutóbbi hetek értékelése szerint nem is esélytelenül pályázik a 2024-es nyári olimipia játékok és paralimpiai játékok megrendezésére. Ezt rendkívül nagy mértékben erősíti, segíti, támogatja a közmédia döntése, az, hogy a paralimpiai események is megjelennek a képernyőn."

Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke Fotó: Polyák Attila - Origo

Vaszily Miklós elmondta, hogy a magyar paralimpikonok megérdemlik a figyelmet, teljesítményük mérce minden magyar számára, a közmédia örömmel állítja teljesítményüket a figyelem fókuszába. "Azt valljuk, hogy a megújuló közmédiában minden magyar siker közös siker" - mondta.

Május 9-én úszásban 10, asztaliteniszben 6, erőemelésben, cselgáncsban és sportlövészetben 2-2, kajak-kenuban és kerékpársportban pedig 1-1 kvótánk van, ez a szám még nőhet. A riói paralimpiát szeptember 7. és 18. között rendezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!