Még tíz ismert sorozat, amely véget ér 2020-ban

Modern család
Vágólapra másolva!
Mint korábban írtuk, idén véget érnek olyan szériák, mint a Homeland, a 13 okom volt, a Gyilkos elmék, a BoJack Horseman, A zöld íjász vagy A visszatérők. Az előző tízes lista mellé azonban jöjjön egy újabb, mert már most lehet tudni, hogy 2020-ban végleg búcsúznak olyan – itthon is népszerű – sorozatok, mint a Modern család, az Odaát vagy a Vikingek. Az első rész után tehát itt a második: talán köztük van a kedvence?
Vágólapra másolva!

Válaszcsapás

A részben Magyarországon forgatott akciósorozat első, hatrészes évadját a Sky One mutatta be tíz éve, 2010 májusában. A hazai felvételek mellett (a fenti képen két szereplő épp a régi Népstadion előtt ácsorog) a stáb sokat dolgozott Dél-Afrikában, az USA-ban és Angliában. Mivel két évad kimaradt, a nyolcadik lesz az utolsó, februárban startol.

Modern család

Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb komédiasorozata, olyan sztárokkal, mint Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell. A csúcson 12-13 millió amerikai nézte hetente, a tizedik évad már csak 6,4 milliót érdekelt, ami persze így is sokkal több, mint amit a legtöbb szitkom hoz. A 22 Emmy-díjjal megszórt sorozat idén áprilisban búcsúzik végleg.

Vikingek

History

Ha a The Crown-ra, A Koronára azt szoktuk mondani, hogy korunk egyik legszínvonalasabb, legigényesebb történelmi sorozata, akkor a Vikings viszont a történelmi alapokon nyugvók között a talán a legfordulatosabb. Travis Fimmel távozásával, azaz Ragnar Lothbrok halálával kezdődött némi lejtmenet, de hamar kiderült, hogy van még pár karakteres figura, aki tudja pótolni a markáns, karizmatikus főhőst. Jelenleg a hatodik, egyben utolsó évad megy.

Star Wars: The Clone Wars

Hamarosan, idén februárban indul a hetedik, egyben utolsó évad. Ennek az animációs szériának is nagy tábora volt, de valójában sokan inkább már azt várták, hogy elinduljanak végre a Star Wars-univerzumhoz köthető élőszereplős sorozatok. A Mandalorian nagy siker lett, várjuk a többi spinoffot!

Odaát

cw

Micsoda? Hogy nyugdíjba vonulnak a Winchester-fivérek? 15 éve indult a sorozat, és elsőre úgy tűnt, csak 2-3 évad van ebben a sztoriban, a démonokra és mindenféle természetfölötti lényre vadászó testvérek kalandjaiban, de messze túlteljesítették a tervet. Az utolsó évad 2019 októberében indult, most téli álmot alszik, de márciusban feltámad még egyszer, utoljára.

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?

A How To Get Away With Murder hatodik, egyben utolsó évadja már elrajtolt, tavaly novemberben pihenőre ment, majd 2020 áprilisától jön a végjáték. Az első évadot még 11,4 millió amerikai nézte átlagosan, az ötödikre már csak 5 millió volt kíváncsi. Viola Davis alakítása után több díjat besöpörhetett, kapott többek közt Emmyt is.

Will és Grace

Forrás: NBC

Az itthon is kedvelt komédiasorozat iszonyú régen, 1998-ban indult, de mielőtt valaki számolgatni kezdene, ez hány évad, hány rész, jegyezzük meg sietve, hogy volt egy röpke kis szünete, 2006 után. A megszüntetett széria feltámadt, első startja óta 95 tévés díjat hozott el, 30 alkalommal volt Golden Globe-jelölt, Emmy-díjakat is nyert.

Lucifer

Kész csoda, hogy 2020-ig húzta a sorozat, hiszen egyszer már elkaszálta a FOX, méghozzá 2018 májusában. Egy hónappal később a Netflix bejelentkezett érte, leadta 2019-ben a negyedik évadot, de még jön az ötödik, amely 16 részes lesz.

A S.H.I.E.L.D. ügynökei

Az Agents of S.H.I.E.L.D. 2013-ban indult, a Marvel-moziuniverzumban játszódó sorozat, eddig 136 rész készült. Hat évad ment le belőle, a hetedik, utolsó idén érkezik.

A spanyol hercegnő

Charlotte Hope alakította benne VIII. Henrik első feleségét, I. Mária anyját, Aragóniai Katalin angol királynét. A sorozatot valószínűleg eleve nem tervezték túlnyújtani, mindenesetre a második, egyben utolsó évad idén lesz képernyőn. Az IMDb-n csak 6,8-on áll, a kosztümös drámák közt volt már jobb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről