Megint nőtt a tévé előtt töltött idő itthon

Koronavírus, vírus, televízió, tv, tévé, karantén, TV, netflix, tévézés, házimozi, Tévézés a karantén idején, tévézési szokások, trendek, tévéző emberek, távirányító, karantén
Tévézés a karantén idején
Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetek adataiból az rajzolódik ki, hogy a televízió – mint az informálódás, tájékozódás valamint a szórakozás egyik fontos forrása – jelentősen felértékelődött az otthonába kényszerülő népesség számára. A magyaroknál többet tévéznek a görögök, a szerbek, de például az írek sokkal kevesebbet ülnek a készülék előtt. 
Vágólapra másolva!

Egy főre jutó tévénézési idő alakulása (óra, perc) az adott ország teljes népességének körében:

Nielsen

Egy főre jutó tévénézési idő változása (óra, perc) a 10. héthez képest, az adott ország teljes népességének körében:

Nielsen

A fentiekből az látszik, hogy a magyarok átlagosan majdnem 5 és fél órát töltenek a készülék előtt: ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy végig nézik, fel sem állnak a kanapéról, inkább azt, hogy be van kapcsolva a tévé. Ennél többet tévéznek a szerbek és a görögök, nem sokkal marad el az itthon mért adatokról Lengyelország és Horvátország sem. A második grafikonon azt figyelhetjük meg, hogy Magyarországon a 13. hétig dinamikusan nőtt a tévé előtt töltött idő, de akkor – valószínűleg a jó idő miatt – csökkenni kezdett. Két hét csökkenés után múlt héten valamelyest megint nőtt a tévézési kedv.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről