Egyedül, betegen gyászol a legendás tévés, Kovács P. József

Kovács Kristóf producer és apja Kovács P. József
Vágólapra másolva!
Felesége elvesztéséről, mostani mindennapjairól mesélt a legendás tévés bemondó, a nyolcvanhoz közelítő Kovács P. József.
Vágólapra másolva!

Mint azt megírtuk, tavaly decemberben, az ünnepek alatt meghalt Kovács P. József felesége, Mercsényi Marietta, akivel ötven évig voltak házasok. A Magyar Televízió egykori bemondója most arról mesélt a Blikknek, hogy miként telnek a mindennapjai, hogyan próbál megbirkózni a gyásszal.

"Az elmúlt hónapokban egy cél lebegett a szemem előtt, valahogy megóvni, meggyógyítani imádott feleségemet. Nem foglalkoztam magammal, a panaszaimmal, csak az volt a fontos, hogy a párom egészséges legyen. A sors elvette őt tőlem, és egyszerűen képtelen vagyok az elvesztéséről, a hiányáról beszélni. Nem megy... Ugyanakkor most oda kell figyelnem magamra, mert kezelésre szorulok, így aztán még a koronavírus elleni vakcinát sem kaphatom meg. Alaposan próbára tesz az élet" – mondta.

Kovács P. József Fotó: Mudra László, Origo

A tévésnek ráadásul egyedül telnek a mindennapjai, pont a világjárvány miatt sem a lánya, sem a fia, sem a négy unokája nem látogathatja őt. "Tihanyban élek már jó ideje. Itt van velem a kutyám, őt sétáltatom nap mint nap ezen a gyönyörű, hangulatos településen. A tévét nem tudom nézni, egyszerűen nem érdekel. Ha van annyi lelkierőm, olvasok, zenét hallgatok. Néha átnézek a túlpartra, és látom szemben Zamárdit, Földvárt és azt a tündéri települést, Kőröshegyet. Mert hogy ott, abban a kis templomban kereszteltettük meg annak idején a lányunkat és a fiunkat. Csak a múltidézés maradt nekem" – mesélt arról, hogy mivel tölti az idejét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!