A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt Edward Asner színész

Edward Asner
Vágólapra másolva!
Meghalt a több mint 400 filmben és sorozatban látott-hallott Edward Asner, aki rekordot is tartott: ő kapta eddig a legtöbb Emmy-díjat a férfi színészek közül.
Vágólapra másolva!

91 évesen meghalt Edward Asner, aki az Egyesült Államokban tévés ikonnak számított: összesen 417 filmben és sorozatban közreműködött, hét Emmy-díjat nyert – amivel ő volt eddig a legtöbbször díjazott férfi színész –, 2001-ben pedig az amerikai színészszakszervezet, a Screen Actors Guild is életműdíjjal ismerte el a munkásságát.

Edward Asner 2016-ban Forrás: AFP/Robyn Beck

Az amerikai nézők leginkább a The Mary Tyler Moore Show-ból ismerhették, amelyben több mint 160 epizódban játszotta Lou Grant karakterét – aki aztán saját spin-offot is kapott: 1977 és 1982 között ment a Lou Grant című sorozat, amelyben újabb 114 epizódban számítottak Asnerre.

Hét Emmy-díjából ötöt Lou Grant megformálásáért kapott a két széria valamelyikében, de jutalmazták a Szegény ember, gazdag emberért és a Gyökerekért is – miközben a New York-i helyszínelőkben nyújtott alakításáért is jelölték a legjobb vendégszereplők között.

A Lou Grant címszereplőjeként Forrás: CBS

A kétezres években több részben feltűnt többek között a Vészhelyzetben, A színfalak mögöttben, A kertvárosi gettóban, a Halott vagyban, a Cobra Kai-ban vagy a Grace és Frankie-ben, mellette pedig szinkronmunkákat is szívesen vállalt, a Fel!-ben például ő adta a hangját a főszereplő öregembernek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!