A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Pár színészt még a halála után is láthattunk szerepelni

Paul Walker, Marlon Brando, Audrey Hepburn, montázs, címlap, színész
Vágólapra másolva!
Nemrég írtunk arról, hogy milyen fejtörést okozhat egy több éven át futó tévésorozat alkotóinak, ha meghal az egyik szereplőjük, az egyre modernebb technológia azonban erre is kínál megoldást – még ha nem is feltétlenül etikusat. A családdal egyetértésben A holló-t a forgatás során meghalt Brandon Lee arcával fejezték be, miközben Marlon Brando két évvel a halála után tért vissza Superman apjaként. Az autóbalesetben meghalt Paul Walkerről 350 képsor készült CGI-jal a Halálos iramban hetedik részéhez, de például Audrey Hepburn is kapott pár reklámszerepet, amikor már évtizedek óta halott volt. Hogyan?
Vágólapra másolva!

Brandon Lee

Az egyik legismertebb forgatási tragédia volt Bruce Lee fiáé, akinek a halálát alig 28 évesen egy kellékpisztoly, vagyis az abból leadott lövés okozta A holló forgatásán. Miután már csak pár jelenetet kellett volna felvenni vele, a készítők a család beleegyezésével befejezték a filmet, és ahol lehetett, ott Chad Stahelski kaszkadőrrel helyettesítették a főszereplőt – néhányszor azonban kénytelenek voltak mutatni az arcát is.

Forrás: InterCom

Ezekben az esetekben szintén Stahelski fejére vitték rá számítógéppel Lee arcvonásait, az eredmény pedig olyan meggyőző lett, hogy csak a legádázabb rajongók tudják megállapítani, mely felvételek készültek trükkel.

Philip Seymour Hoffman

Az Oscar-díjas Hoffman halála is egész Hollywoodot sokkolta 2014-ben, és nem mellesleg Az éhezők viadala-filmek alkotóinak is komoly fejtörést okozhatott, a hosszú ideje futó történetnek ugyanis még nem mutatták be a befejező részét (Az éhezők viadala: A kiválasztott – Befejező részt), amelyben a színész karakterének igen komoly szerepe volt.

Forrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/Lionsgate/Color Force/Lionsgate/Color Force

Hoffmannak nagyjából egy hét lett volna még hátra a forgatásból, amikor meghalt, így az ő esetében sem hiányzott olyan sok képsor – a filmeket rendező Francis Lawrence azonban így is ódzkodott attól, hogy digitális másolatot készítsen a színészről, noha A holló óta sokat fejlődött a technika. Hoffmanra már csak egy szöveges jelenet épült volna, de azt végül inkább kihagyták, a többi felvétel helyett pedig régebbi, fel nem használt képsorokat vágtak újra.

Paul Walker

Forrás: UIP-Duna Film

Walker figurájára is egy egész franchise épült a Halálos iramban-filmekkel, a hetedik darabot viszont már nélküle kellett befejezni, miután 40 évesen meghalt egy autóbalesetben. Itt az alkotók már úgy gondolták, inkább egyfajta tiszteletadás lenne, ha digitálisan megidéznék a színészt, a végső verzióba így nagyjából 350 jelenet került, amely CGI-jal készült – miközben a távoli snittekben Paul testvérei, Cody és Caleb helyettesítették a néhai színészt.

Marlon Brando

Az 1978-as Superman-filmben játszotta a címszereplő apját, Jor-Elt, ottani megjelenése pedig annyira megtetszett a 2006-os Superman visszatér alkotóinak, hogy ők is szerepeltetni akarták a saját filmjükben. A gond csak annyi volt, hogy a legendás színész 2004-ben meghalt, így az arcát a korabeli felvételek alapján végül számítógéppel modellezték, ehhez igazították a szem- és szájmozgását, amit szintén az 1978-as jelenete alapján fésültek össze – minderről itt látható egy videó:

Nancy Marchand

Nemcsak filmeknél, de tévésorozatokban is alkalmazhatnak hasonló számítógépes eljárásokat, a maga idejében úttörő Maffiózókban is volt például egy jelenet Tony Soprano és az anyja között, amelynek idején utóbbi alakítója, Nancy Marchand már halott volt. A négyszeres Emmy-díjas színésznő forgatás közben halt meg, de az alkotók valahogy le akarták zárni a történetét, így CGI és pár korábbi hangfelvétel segítségével még egyszer, utoljára megidézték az alakját:

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!