Beregi Péter szerint néhány napon belül eltemethetik Sas Józsefet

Sas József humorista  Sas József ARCKIFEJEZÉS gyászol Közéleti személyiség foglalkozása művész rendező SZEMÉLY színész temetés FOTÓ KÉPKIVÁGÁS laza arckép, portré
Budapest, 2017. szeptember 9. Sas József Jászai Mari-díjas színész, rendező, író, színházigazgató, humorista Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező temetésén a Fiumei úti sírkertben 2017. szeptember 9-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A szombat éjszaka meghalt Sas Józsefnek hamar meg kell adni a végtisztességet, ha a zsidó hagyományok szerint temetik el.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, meghalt Sas József humorista, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, azóta pedig az is kiderült, hogy várhatóan mikor lesz a temetése.

Sas József Forrás: MTI/Soós Lajos

Sas barátja és kollégája, a Hacsek és Sajó páros másik fele, vagyis Beregi Péter a Ripostnak mesélt arról, hogy Sas büszke volt zsidó származására, a zsidó hagyományok szerint pedig a halált követő három napon belül el kell végezni a gyászszertartást.

"Józsi, amellett, hogy istenfélő ember volt, nagyon büszke volt zsidó gyökereire, hiszen ez a fajta öntudat a tragikus sorsú édesapjára emlékeztette őt. (Sas József apja, Sas Imre Auschwitzban halt meg 1944-ben – a szerk.) Igaz, hogy nem tartotta a hagyományokat, de mégis úgy vélem, hogy zsidó szertartáson veszünk majd tőle végső búcsút. Eszerint három napon belül el kell temetni a testét" – mondta Beregi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről