Oláh Gergő: A szüleim házasságán a hit segített

Oláh Gergő
Az énekes közmunkásként dolgozott, mielőtt megismerte az ország. 19 éves volt, amikor feleségül vette párját, ma már négy gyereket nevelnek közösen. "Mivel el kell tartanom a családomat, és a munka nem szégyen, így közmunkás lettem. De örök álmom volt a színpad és az éneklés" - mesélte néhány éve Oláh Gergő.
Vágólapra másolva!
Oláh Gergő volt a Duna TV Ridikül című műsorának vendége, aki a keddi adásban a vallási meggyőződéséről és hitéről vallott. Az énekes személyes történetet mesélt arról, hogyan változtatta meg a hit a családja és a saját életét.
Vágólapra másolva!

Oláh Gergő gyermekkorában, a szülei példáján keresztül tapasztalhatta meg, mekkora erőt képes megmozgatni a hit, hogyan tudja megváltoztatni egy ember szokásait és személyiségét. Ma már négy gyermek édesapjaként különösen nagy felelősséget érez abban, hogy átadja a vallás és a hit jelentőségét. Korábban sosem mesélt erről, de a Ridikül keddi adásából kiderült, annak idején a saját családja boldogságát is éppen ez mentette meg.

A régi, negatív önmagát elhagyja az ember és Isten segítségével egy teljesen új életszakaszba lép. Mi ezt nyolcévesen is észrevettük. Emlékszem, a mai napig édesanyám hangjára, mikor édesapám belépett az ajtón a megtérése napján: Te nem az a Gyuri vagy, aki eddig voltál " - mondta a Ridikül műsorvezetőjének, Dióssy Klárinak az énekes.

Fotó / Polyák Attila

Az énekes saját megtérésének történetét is megosztotta a nézőkkel. Egy lány vitte őt a hit ösvényére: az ő életén keresztül tapasztalta meg, hogy mekkora ereje van annak, ha valaki elkötelezi magát Isten felé.

Most már tudom, hogy őt használta Isten, hogy engem is rávezessen a helyes útra, azóta teljesedett ki igazán a saját hitéletem. Mindent úgy próbálok tenni, hogy az Istennek tetsző legyen, az ige, a Biblia alapján, mert hiszek abban, hogy a Biblia Isten beszéde. Ha azt megcselekszem, ami ott le van írva, akkor a családomon áldás lesz" - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről