Sztárok, akik megöltek valakit

Matthew Broderick, Rebecca Gayheart, Lane Garrison
Vágólapra másolva!
Akadnak a sztárvilágban néhányan, akiknek azzal a tudattal kell(ett) élniük, hogy megöltek egy vagy több embert – még ha nem is szándékosan. Nem sötét gyilkossági ügyeket veszünk most elő, helyette olyan eseteket – többnyire halálos autóbaleseteket – idézünk fel, amelyek véletlenül történtek, mással is megeshettek volna.
Vágólapra másolva!

Matthew Broderick

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jamie Mccarthy

1987-ben Írországban, egy nyaralás során okozott halálos autóbalesetet, miután megfeledkezett róla, hogy ellentétes irányú forgalomban vezet. A karambolban a színész és akkori barátnője, a Meglógtam a Ferrarival című filmben még a húgát alakító Jennifer Grey is megsérültek, a másik kocsiban ülő nő és az anyja viszont meg is haltak. Broderick akár öt év börtönt is kaphatott volna, de végül módosították ellene a vádat, így csak kártérítést kellett fizetnie.

Lane Garrison

Forrás: Getty Images via AFP/2014 Getty Images/Larry Busacca

Broderickkel ellentétben három év, négy hónap börtönt kapott, de végül csak annak a felét ülte le Garrison, aki szintén halálos autóbalesetet okozott 2006-ban. A körülmények teljesen mások voltak, A szökés akkor 26 éves színésze egy 17 éves utasát ölte meg – miközben a hátsó ülésen két 15 éves lány is megsérült, amikor a kocsi egy fának csapódott. Garrison egy buliban szedte fel a társaságot, a vérében a megengedett alkoholszintnek a dupláját mérték a tragikus ütközés után.

Rebecca Gayheart

Forrás: AFP/2014 Getty Images/Valerie Macon

Brodericket és Garrisont is mardosta a bűntudat, Gayheart azonban még náluk is nagyobb traumát élhetett át 2001-ben: egy kilencéves fiút ütött el, aki másnap belehalt a sérüléseibe. „Egyszerűen nem akartam élni a baleset után. Így csapódott le az egész, nem tudtam kezelni a helyzetet. Szóval gyakorlatilag egy évet azzal töltöttem, hogy próbáltam megölni magam, az önpusztítás minden formáját gyakoroltam" – mesélte 2019-ben, még akkor is azon gondolkodva, hogy vajon miért történt az egész, mi lehetett az oka.

Volt még pár sztár, aki halálos autóbalesetet okozott

Rajtuk kívül is többen okoztak már halálos autóbalesetet, Caitlyn Jenner például 2015-ben sodort ki egy másik kocsit a keresztben haladó forgalomba, aminek többszörös karambol lett a vége: a vétlen sofőr meghalt, többen megsérültek.

Venus Williams hibájából 2017-ben történt egy karambol, amiben a másik sofőr 78 éves férje halt meg; a The Who néhai dobosa, Keith Moon pedig 1970-ben a saját testőrét és barátját, Neil Bolandot gázolta halálra, miután részegen beugrott a kocsijába, hogy megmeneküljön egy kocsmai verekedéstől.

Amy Locane Forrás: Getty Images/AFP/2005 Getty Images/Amanda Edwards

A Melrose Place-ből ismert Amy Locane 2010-ben hajtott bele egy idős pár autójába, ott a feleség halt meg. A színésznő véralkoholszintje a maximálisan megengedettnek a háromszorosa volt: a szemtanúk szerint annyira be volt rúgva, hogy először csak nevetett az áldozaton, aztán egy perc múlva már el is felejtette, hogy mi történt. Végül két és fél évig börtönben volt, tavaly azonban újabb öt és fél évre ítélték ugyanazért az ügyért.

Lapozzon, a következő oldalon olvashat még egy-két egyedibb esetről!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről