A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az áramlopásért börtönre ítélt Lagzi Lajcsi rejtélyes mérgezésről beszél

Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi
Vágólapra másolva!
Több mázsa hal pusztult el az áramlopásért börtönre ítélt Lagzi Lajcsi mocsai halastavában. Szerinte egy környékbeli hulladékfeldolgozó üzem mérgezi a tavat tápláló patakot.
Vágólapra másolva!

Egyszerre volt szomorú és felháborodott Lagzi Lajcsi, amikor hétfőn reggel arra ébredt, hogy a halastavában szinte minden hal élettelenül sodródott a víz felszínén. A sztár szerint egyértelműen kizárható, hogy a kánikula okozta volna a szó szerint tetemes pusztulást.

Galambos Lajcsi Forrás: TV2

– Hónapok óta panaszkodom, hogy furcsa színű, furcsa szagú a víz, hol kék, hol zöld, de nem természetes a tavamba folyó patak vize. A környéken van egy üzem, ahol akkumulátorok megsemmisítésével is foglalkoznak idén tavasz óta, azóta érzem, nincs valami rendben. A patak vizével semmi gond nincs addig a víztisztító telepig, ami ehhez az üzemhez köthető, onnan viszont jön a méreg. Nem tudok mást tenni, mint hogy szakembereket hívok, össze kell szednem az elhullott állatokat, hivatalosan lehet csak megsemmisíteni a tetemeket. Egyben feljelentést is teszek a hatóságoknál, környezetkárosítás és rongálás miatt, több halat emiatt szakértői vizsgálat céljából is elkülönítek, a vízmintával együtt. Ez egyértelműen egy mérgezés, ami az egész patakra, az egész településre kihat, nem én vagyok az egyetlen, aki panaszkodott az üzem felől érkező mérgek miatt, ám úgy tudom, a cég vezetője szóba sem akar állni a mocsaiakkal - mondta a Blikknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!