Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Négymilliárdan követhetik II. Erzsébet királynő temetését a tévében

II. Erzsébet brit királynő, II. Erzsébet temetése, temetés, halála, II. Erzsébet halála, királynő,
Tower Bridge is refelcted on a picture of Britain's Queen Elizabeth II in London on September 18, 2022, following her death on September 8. - Britain was gearing up Sunday for the momentous state funeral of Queen Elizabeth II as King Charles III prepared to host world leaders and as mourners queued for the final 24 hours left to view her coffin, lying in state in Westminster Hall at the Palace of Westminster. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
II. Erzsébet brit királynő temetését szinte az egész világon közvetítik, a szakértők összesen négymilliárd nézőre számítanak.
Vágólapra másolva!

II. Erzsébet szeptember 19-i temetése nemcsak a nemzeti gyászról szól, de hatalmas tévés esemény is lesz, amelyet az egész világon lehet látni.

A Tower Bridge tükröződik a királyné portréján Forrás: AFP/Ben Stansall

A brit közmédia, vagyis a BBC csak a temetés helyszínén több mint 200 kamerát helyezett el, de további tíz helyszínről közvetít Nagy-Britanniából. A Deadline szerint a közvetítés több mint 200 helyen megy a világon, a becslés szerint négymilliárd nézője lesz világszerte. Hogy ez milyen óriási szám a tévés nézettségben, arról itt olvashat hosszabban.

Magyarországon is bekapcsolódik a közvetítésbe több tévécsatorna: a TV2-n például 11.15-től indul a Tények különkiadása, Nagy-Britanniában tartózkodó riporterekkel, miközben a HírTV is tudósít az eseményről. Az Origo közvetítését itt követheti percről percre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről