Családi tragédiájáról mesélt Papadimitriu Athina

Papadimitriu Athina
Vágólapra másolva!
Törött tükör, fekete macska, üres tárca, kifordított ruha – ezekhez sokan társítanak különböző hiedelmeket. A színpadról és filmekből egyaránt ismert színművész, Papadimitriu Athina elmondta véleményét a babonásságról, és egy furcsa görög szokást is bemutatott a Család-barát adásában - áll az MTVA közleményében. 
Vágólapra másolva!

Papadimitriu Athina nem tartja magát babonás típusnak. A Jászai Mari- és EMeRTon-díjas színművész – a világszerte balszerencsésnek tartott napon – péntek 13-án annak ellenére is betervezett napirendjébe egy próbát a lovas színházzal, hogy néhány évvel ezelőtt súlyos térdsérülést szenvedett a Nemzeti Vágtán – mesélte a Család-barát vendégeként.

Papadimitriu Athina MTVA

„Amikor elkiabálok valamit, mindig lekopogom, és figyelem, hogy a fekete macska jobbról vagy balról megy át előttem, de ezek inkább szokások, mint valódi félelmek. Ugyanakkor folyamatosan figyelem azokat a jeleket, amelyeket figyelmeztetésként kapok. Megtanultam, hogy nem szabad feltennem magamban a kérdést, hogy lehet élni ilyen-olyan problémával, mert olyankor az élet kihívásnak veszi, és belesodor egy olyan élethelyzetbe, hogy megtapasztaljam" – magyarázta a Duna műsorának vendégeként a színművész, hozzátéve, hogy származása révén azonban nemcsak magyar, hanem néhány görög hiedelmet is ismer.

„Magyarországon születtem, csak ritkán látogattuk meg a görög rokonokat, akiknek volt egy nagyon furcsa szokásuk. Mindig megköpködtek minket – persze, csak képletesen – az öcsémmel, nehogy elvigyen minket az ördög, vagy valami rossz történjen velünk. (...)

Az öcsém 23 éves korában, autóbalesetben meghalt. Nem tudtam felfogni, hogy történhetett ez, és mi lesz vele ezután" – osztotta meg a fájdalmas emléket a Család-barát műsorában Papadimitriu Athina. A teljes interjú újranézhető a Médiaklikken.