A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Bejelentették A Dal 2023 első tíz versenydalát

A Dal 2022
Vágólapra másolva!
Február 7-től a Petőfi Rádió reggeli műsorából lehet megtudni, mely dalok versenyeznek idén az ország első számú televíziós dalversenyében. A Talpra magyarban nemcsak az élő show-ba bejutott dalokat jelentik be, bemutatkoznak A Dal 2023 zsűritagjai is.
Vágólapra másolva!

Idén is páratlan lehetőséget nyújt a pályakezdő zenészeknek és az új dalukat népszerűsíteni kívánó tapasztalt előadóknak és zenekaroknak a Duna több héten át tartó zenés dalválasztó show-ja. A Dal szériáiban évről évre más stílus hódít teret, a mostani mezőnyt a rock és blues műfaja uralja – számolt be róla a Petőfi Rádió vendégeként Mező Misi, aki idén is ott lesz a zsűriben. A Fonogram-díjas Magna Cum Laude zenekar frontembere már több évad óta lát el ítészi szerepet a produkcióban, amely változatlanul az év dalát keresi.

Idén is több olyan fiatal tehetség jelentkezett, akikről korábban nem is hallottam. Ez nem jelent semmiféle hátrányt, hiszen ez egy dalválasztó, ahol a dalokat méretjük meg egymással" – mondta a Talpra Magyar című műsorban Mező Misi, aki már ötödik alkalommal A Dal zsűritagja. A zenész tavaly a zsűrizés mellett a műsorvezetésbe is belekóstolt: 2022 őszén a Jézus és... műsorvezetőjeként debütált, majd az Ünnepelt című karácsonyi műsor megálmodója és narrátora lett.

Az alábbi dalok már biztos, hogy részt vesznek a dalverseny 12. évadában:

1AM x Pál Dénes x Nagy Bogi – Eljátszottam

aZorka – Tavasz, tél

Berki Artúr – Végtelen Harc

Bernadett – Anya bújj mellém

Bihary Kira – Tiszavirág

CARMEN ft. Torres Dani – Félig árva

Dos Diavolos – Nem tanulunk semmiből

Elishaz – A világok haragja

Escape My Shadows – Emlékezni Rád

EVERFLASH – Édenkert

Az elkövetkezendő napokban is érdemes lesz reggelente a Petőfi Rádióra kapcsolni: 8 órától tízesével jelentik be az év dala várományosait és bemutatkozik a zsűri. Péntekre összeáll a 40-es mezőny, amelyek között már ott van Magyarország 2023-as slágere.

Mező Misi már biztosan zsűrizni fog A Dal 2023-ban Fotó: Csudai Sándor - Origo
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!