Kortárs magyar filmek hétvégente a Dunán

Nincs parancs!
Vágólapra másolva!
A közszolgálati média és a Nemzeti Filmintézet (NFI) együttműködésének köszönhetően a kortárs magyar filmművészet kiemelkedő alkotásai láthatók vasárnap esténként a Dunán. Minden vasárnap este egy-egy olyan alkotást mutatnak be, amely az elmúlt években született, ezek közül többet elsőként a televízióban.
Vágólapra másolva!

Történelmi események feldolgozását, irodalmi adaptációkat, animációs alkotásokat, dokumentum- és mozifilmeket, tévéjátékokat tűz műsorára hétvégente a Duna. A válogatásban szerepelnek nemzetközi fesztiválokon díjazott filmek is, de rangos hazai szakmai díjas alkotásokkal is találkozhatnak a nézők, és a kínálatban láthatunk több olyan tévéjátékot is, amelyek hazai színházak produkcióiból készültek.

Március 19-én Szalay Péter valóságfilmjét a Nincs parancs!-ot láthatjuk a Dunán.

1989 Európa sorsfordító éve, egy 40 évig működő rendszer összeomlik. Kísértetiesen hasonló a két alezredes története, akiket a regnáló hatalom - konkrét parancs nélkül - sorsukra hagyott. Ők azok, akik hatáskörüket túllépve, először a magyar-osztrák határon, majd a Berlini Falnál puskalövés nélkül tömegeket engedtek Nyugatra. A film középpontjában álló drámai esemény, egy keletnémet család tragédiája bizonyítja, milyen lehetett volna egy másik forgatókönyv.

Nincs parancs! – dokumentumfilm Európa sorsfordító időszakáról Forrás: MTVA
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről