Döbbenetes fordulat, döntött a bíróság Nótár Mary ügyében

Nótár Mary
Vágólapra másolva!
Egy vagyont kell fizetnie a volt kiadójának.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, Nótár Mary és egykori kiadója között 2016. augusztusában romlott meg végleg a kapcsolat egy elszámolási vita miatt; állítólag saját fellépéseinek szerződését nem mutatták meg, neki, és a pénzátvételét is a háta mögött rendezték. Ekkor az énekesnő ügyvédet fogadott, aki szerződésmódosítást javasolt. Egykori kollégái ezt el is fogadták, így az énekesnő 2016 szeptemberében személyesen ment el volt menedzsere házához ez ügyben, de az este nem várt fordulatot vett és kiabálásba torkollott: az énekesnő ekkor közölte, hogy hosszú évek óta tartó együttműködésüknek vége.

Állítólag ekkor megrángatták, bezárták a szobába, nem engedték ki. Noha a szörnyűség csak negyedóráig tartott, Nótár Mary szerint örökkévalóságnak tűnt.

A bíróság 2021-ben mindenben Nótár Marynek adott igazat, így úgy tűnt, hogy az ügy öt év pereskedés után lezárult: Mary producerét és kiadóját társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésében találták bűnösnek.

Nótár Mary Forrás: Nótár Mary/Instagram

Az ügyben több fordulat is volt. A bíróság első fokon a kiadó javára ítélt és 54 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte Nótár Maryt. A másodfok viszont az énekesnőnek kedvezett, jogszerűnek ítélte a szerződésbontást, a Skyforce Kft. keresetét elutasította és rájuk terhelte a perköltséggel, 7,5 millió forintot - írta a Blikk.

Az ügy visszakerült a Fővárosi Ítélőtáblához, amely február elején a kártérítés pontos összegét is meghatározta. "A jogerős és végrehajtható döntés alapján körülbelül 25,5 millió forint illeti a Skyforce-ot. Bár ezen döntés rendkívül pozitív a cég részére, azonban nem elfogadható. Felülvizsgálati kérelmet fogunk előterjeszteni" – mondta a jogi képviselő, hozzátéve, úgy gondolja, Nótárék is felülvizsgálati kérelmet terjesztenek majd elő. Az énekesnő nem kívánta kommentálni az újabb fejleményeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről