A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Pálffy István az Origónak: Nyaralni sem megyek, készülök az új műsorra

Pálffy István
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, a műsorvezetőt augusztus 21-től minden hétköznap este láthatják a nézők a HírTV Napi Aktuális című műsorában. Pálffy István az Origónak elmondta, hogy nyaralni sem megy, csak erre a nagy feladatra összpontosít.
Vágólapra másolva!

Pálffy István a pályafutását a 80-as évek végén kezdte a Magyar Rádiónál, később a Magyar Televízió műsorvezetője lett. 1997-ben az akkor induló TV2 egyik legmeghatározóbb személyisége volt, fontos szerepet vállalt a csatorna indításában is. 2002-ben visszatért a köztévéhez, majd 2010-ben búcsút intett a televíziózásnak.

Pálffy István visszatér a képernyőre HírTV

"2010 és 2014 között országgyűlési képviselő voltam, majd 2014-ben a Parlament létszámát közel megfelezték. Utána egy évet Brüsszelben dolgoztam, az Európai Unióban, nemzetközi titkári minőségben, az Európai Néppárt kötelékén belül. 2015 nyarától 2019-ig Írországban, Dublinban voltam nagykövet" - mondta az Origónak.

"Aztán jött a covid, ebben az időszakban fontos lett az írás, a nyelvtanulás, például oroszul tanultam. Az Omegának segítettem sokat, amikor még Kóbor János, Mecky élt, egy filmet szerettünk volna létrehozni. Miután sajnos meghalt, a tervek lekerültek a napirendről" - jegyezte meg.

Pálffy Istvánt nem érte váratlanul a HírTV megkeresése,

a megfelelő témákban szakértőként, meghívott vendégként gyakran feltűnt olyan műsorokban, mint a Vezércikk vagy a Sajtóklub. "Ezt a kapcsolatot fűzzük szorosabbra, ugyanis a Napi Aktuális kicsit átalakul... talán nem is kicsit, ugyanis felpörgött minden, felgyorsult az élet, megváltozott az információfogyasztás módja és tempója is. Keresztpromóció kell emberekhez, értékekhez. A mestereséges intelligencia, a ChatGPT itt dörömböl, le kell győzni, ha arról van szó. A nézőknek tényekre, konkrétumokra van szüksége" - tette hozzá.

Pálffy István augusztus 21-én kezd HírTV

Augusztus 21-én kezd, de ez nem jelenti azt, hogy addig nyaral, hiszen sok munka van az átalakuló műsorral: "Az ilyen képernyős megjelenés hátterében sokkal több van. Nem plakátarcok kellenek a HírTV-nek, nem lehet csak kitenni valakit, bele kell állni, bele kell illeszkedni. Az emberek ezt nagyon tudják, felismerik az igazságot, aki figyel, az tudja, mi fake és mi nem az."

"Egy hosszú építkezés, ami most zajlik. Szabadságra épp ezért nem akarok menni, fel szeretnék készülni arra, hogy minden nap képernyőn leszek.

Nekünk olyan szakemberek kellenek, aki nagyon értenek egy-egy speciális területhez, legyen az a jog, az egészségügy, a gazdaság, vagy akár a zöld energia. Konkrét, hiteles műsort szeretnénk, azt, hogy a valóság jelenjen meg ebben a televízióban - és mindenféle platformokon" - jegyezte meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!