A Bridgerton család harmadik évada elképesztő nézettségi rekordokat dönt

Vágólapra másolva!
Kifizetődőnek látszik a Netflix stratégiája, hogy kettő részre bontotta az évadot, mivel a sorozat a teljes májust megnyerte a platformon: az előfizetők 2,3 milliárd percet nézték eddig A Bridgerton család legújabb szezonját.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, több erotikával, a klasszikustól eltérő romantikus hősnővel és barátokból lett szerelmesek történetével tért vissza a Netflix legnézettebb angol nyelvű sorozata. 

A Bridgerton család: Luke Newton és Nicola Coughlan a harmadik évadban

A Bridgerton család: a nézők már tudják, mire számíthatnak

Az első két évad után már minden néző pontosan tudja, mit várhat a Bridgertontól: a fiú és a lány megismerkedik (egyikük az illusztris arisztokrata család tagja), majd a pletykálkodó társaság, a királynő, a versengő udvarlók és a folyton-folyvást szervezkedő anyák ellenére egymásba szeretnek az 1810-as évek Mayfairének XXI. századi változatában. 

A receptet a Regé-Jean Page-dzsel és Phoebe Dynevorral fémjelzett első évad alkotta meg, amely a Z és alfa generáció számára akarta újraértelmezni a fűzőszaggató romantika műfaját. Éppen ezért a történetvezetésnél sokkal érdekesebb volt, hogy Hastings hercege hogyan fest régenskori ruházatban – vagy még inkább anélkül. A pandémia okozta karanténban megcsömörlött nézők boldogan merültek el a György-kori pompában, a fülledt erotikában és a feszült családi viszonyokban - írja a Magyar Nemzet.

Visszatér a szex, az erotika

A két évvel ezelőtti második évadban a legkevésbé szerethető Bridgerton testvér (Jonathan Bailey) került középpontba egy jóval felnőttesebb és éppen ezért unalmasabb történettel, ami ráadásul olyannyira eltért az eredeti könyvtől, hogy a rajongók megegyeztek: Chris Van Dusen a kukába dobta Julia Quinn regényét. Anthony és Kate sorozatbeli egymásra találása ugyanis kegyetlen a többi szereplőhöz, így nehéz nekik szurkolni.

Ehhez képest friss levegőt jelent Colin Bridgerton (Luke Newton) és Penelope Featherington (Nicola Coughlan) barátokból lett szerelmesek története, amely ráadásul visszahozza a második évadban fájdalmasan hiányzó erotikát. 

Chris Van Dusen helyett Jess Brownell áll jelenleg A Bridgerton család kormányánál, aki bár érti, mire van a nézőknek szüksége, de ugyanezen okból önismétlővé is teszi a sorozatot.

A Netflix ugyanakkor jó döntést hozott, amikor kettő részre bontotta az évadot, mivel a sorozat a teljes májust vitte a platformon. Az ügyes marketing nyomán a bemutató promóciója óta Luke Newton és Nicola Coughlan minden internetes felületen és szórakoztató műsorban állandó vendégek, így a nézők nem felejtkeznek meg a sorozatról, sőt, az újabb és újabb háttérinformációk ismételt megtekintéseket generálnak. 

A Netflix nézői összesen 2,3 milliárd percet töltöttek a sorozat harmadik évadával.

A nyolc rész kettévágása miatt ugyanakkor a Netflix rengeteg kritikát is kapott:

  • többen megfenyegették a közösségi médiában a streamingszolgáltatót, hogy hiába akarja őket rávenni újabb hónapnyi előfizetésre, inkább illegális úton fejezik be a sorozatot (és az összes többi félbevágott műsort is), 
  • és soha többet nem iratkoznak fel, ha továbbra is folytatja az évadok részletekben való közlését. 

Úgy tűnik azonban, a többség mégis kitart a Bridgerton hivatalos fogyasztása mellett, így a streamingszolgáltató valószínűsítheti, hogy a második etap júniusban hasonló számokat fog generálni, főleg, mivel az igazán pikáns jelenetek ebben a négy részben várhatók.


 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről