Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország

Teljesen összetört: sírva mesélt a tárgyalásról Babicsek Bernát édesanyja

Babicsek Bernát
Vágólapra másolva!
Ma a Budakörnyéki Járásbíróságon újabb tárgyalás kezdődött el Babicsek Bernát halálának az ügyében. A vádlott nem ismerte be, hogy hibázott, a színész családja pedig teljesen összetört.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, 2021. december 31-én meghalt Babicsek Bernát, aki színészként és harmonikaművészként is ismert volt. Ő volt az áldozata a lakástűznek, amely során egy holttestet találtak egy solymári házban. Hirtelen halála az egész országot megrázta, ugyanis elkerülhető lett volna a tragédia. 

Szülei úgy gondolják, gyermeküket gondtalanságból megölték, és addig nem nyugodhat békében, amíg hivatalosan ki nem mondják, ki ezért a felelős. Ügyvédük javaslatára pótmagánvádas eljárást indítottak, és az őrt perlik, akik szerintük megmenthette volna a fiuk életét, azonban ehelyett magára hagyta az égő házban.

A vád szerint a vádlott, T.L. 2 perc 55 másodpercig tartózkodott a solymári helyszínen, azonban nem ellenőrizte a lakást, amit ebben az esetben kellett volna. Ennek ellenére észrevette, hogy a szellőzőből füst áramlik ki, valaki pedig horkol az épületben. Nem járt utána, hogy mi történt, kivel mi történt, és a tűzoltókat sem értesítette.

A vádlott nem tett beismerő vallomást, de a védekezését sem kívánta előterjeszteni. A tárgyalás folytatódik majd, ahol további tanúkat hallgatnak meg az ügy kapcsán. Márta, Babicsek Bernát édesanyja többször is összeomlott, és elsírta magát.

Reménykedem abban, hogy kimondják azt, ami a mi részünkről nyilvánvaló. 

Tudjuk, hogy a járőr felelőtlenül járt el. 

Semmi bosszúállás nincs bennünk. A járőr kapjon egy felfüggesztettet, egy figyelmeztetést. Az ügyvéd úr mondta is, hogy semmi mást nem szeretnénk, csak tisztázni akarjuk a fiunk nevét, ne mondják azt, hogy ő volt a hibás azért, amiért meghalt. Azért, mert valaki elalszik, nem kell, hogy meghaljon. Semmi más bűne nem volt, mint elkezdett főzni, elaludt és ez torkollt tragédiába" - mesélte könnyeivel küszködve az édesanya, aki habár a tragédia közel három éve történt, a mai napig nem tudta férjével együtt feldolgozni, hogy fiuk nincs többé.

"Az ember arra, hogy a saját gyerekét elveszíti, nem számít, és ezért fel se tudja fogni. Még mindig nem hisszük el, hogy ő nincs.

 Így, hogy egyre több idő telik el, már nyilvánvaló, hogy ő nem jön haza, és épp ezért egyre jobban érezzük a hiányát, és egyre jobban fáj. 

Nem tudom, hogy ez az időszak másnál hogy van, vagy hogy meddig tart. Mondták, hogy az idő enyhít, de a mi esetünkben az idő egyre erősíti a fájdalmat és a hiányt" - mesélte megtörten a Borsnak. 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről