Színpadi balesete után üzent Ian McKellen

Vágólapra másolva!
Megszólalt Ian McKellen, miután baleset érte, a színpadról kellett kórházba szállítani.
Vágólapra másolva!

Ian McKellen az X-en, a korábbi Twitteren üzent, miután előadás közben megsérült a londoni West Enden. "Szeretném megköszönni mindenkinek a kedves üzeneteket és a támogatást a Player Kings előadása közben történt baleset után. A sérüléseimet egy sor szakértő, szakember és a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak dolgozó ápoló diagnosztizálta és kezelte. Nekik természetesen óriási hálával tartozom. 

Biztosítottak arról, hogy a felépülésem teljes és gyors lesz. Alig várom, hogy visszatérhessek a munkához"

– írta.

Hogy történt a baleset?

Mint arról beszámoltunk, a 85 éves Ian McKellen a londoni Noel Coward színházban játszotta épp Falstaffot a Player Kings című darabban, amikor egy jelenet közben leesett a színpadról, gyakorlatilag fejjel előre bezuhant a közönségbe.

A szemtanúk szerint a baleset egy csatajelenet közepén történt, aminek hitelességéhez rengeteg törmeléket, törött téglát és tőrt szórtak szét a színpadon, valamelyik kellékben botolhatott el tehát a színész.

Az előadás hamar félbeszakadt, miután a stáb McKellen segítségére sietett, és kiderült, hogy kórházba kell szállítani. A The Sunnak nyilatkozó nézők egyike azt mondta, a színészen világosan látszott, hogy komoly fájdalmai vannak, ráadásul egyből segítségért kiáltott – a szóvivője viszont rögtön az eset után jelezte, hogy az orvosok szerint McKellen hamarosan teljesen fel fog épülni. 

Miben láthatta Ian McKellent?

Ian McKellen számos nagy Shakespeare-szerepet eljátszott már, láthatta a közönség III. Richardént, Coriolanusként, Jágóként, Lear királyként és Macbethként is.

A filmvásznon A Gyűrűk Ura- és A Hobbit-trilógia Gandalfjaként, valamint az X-Men Magnetójaként is megszerette a közönség, de többek között játszott a Szépség és a Szörnyeteg, A Da Vinci-kód és a Mr. Holmes című filmekben is.

Öt évvel ezelőtt egy Lear király-előadást kellett lemondania a Duke of York színházban, akkor épp a vonathoz rohanva sérült meg a lába – így sem hagyta azonban cserben a közönségét, az előadás helyett a színpadon ülve válaszolt a nézők kérdéseire.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről