Megrázó részletek derültek ki Tompos Kátya utolsó napjairól

Tompos Kátya
Nánási Pál fotója Tompos Kátyáról
Fotó: Instagram/Nánási Pál
Vágólapra másolva!
Tompos Kátyát az élete utolsó napjaiban kórházban ápolták, ahol mellette lehettek a szerettei.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, 41 évesen, hosszan tartó betegség után péntek hajnalban meghalt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színművész, énekes. A közösségi oldalak megteltek emlékekkel, búcsúzó, gyászoló bejegyzésekkel és kommentekkel. A tragikus hír sokakat megrázott, több ismert ember is búcsúzik a színésznőtől a közösségi oldalán, többek közt Szalóki Ági, Gubik Petra, Dobó Kata, Nánási Pál, Oroszlán Szonja, Wolf Kati, Tóth Gabi, Tóth Vera, Hrutka Róbert, Ember Márk, Ábel Anita is kifejezte a gyászát.

Bár sokáig nem beszélt róla, Tompos Kátya évekig keményen küzdött a betegségével. Az élni akarása nagyon erős volt, az állapota főleg élete utolsó két-három napjában fordult rosszra, akkor már sejthető volt, hogy nem tudja legyőzni a betegséget. Már nem Németországban, hanem egy hazai kórházban kezelték, ahol a hozzá közelállók is mellette lehettek.

Kollégája és egyben jó barátja, Básti Juli a férjével, Puskás Tamással búcsúzott el tőle csütörtökön a kórházban.

"A férjemmel együtt mentünk be a kórházba elbúcsúzni tőle.

Tudtuk, hogy közel a vég, már nem volt magánál, alig kapott levegőt, morfiumot adtak neki, mert nagy fájdalmai voltak. Emberfeletti küzdelmet vívott az elmúlt öt évben. Orvos párja tudása segítette a harcban és rengeteg barátjának, ismerősének szeretete. 

A Centrál is minden erejével mellette állt" – mondta Básti Juli. 

Igazi angyalka volt, akit mindenki szeretett. Elementáris ereje volt, akármit csinált. Mindenkinek csodálatos, erős élményt adott, akár énekelt, akár játszott, vagy verset mondott, felejthetetlen volt. 

Visszahúzódó, de egyben huncut, jókedvű és humoros lány volt, igazi zseni. Soha nem fogjuk elfelejteni – emlékezett a Blikknek.

Az egész ország összefogott érte

A színésznőt nemcsak a közönsége, de a kollégák, barátok is gyászolják, akik közül sokan gyűjtést szerveztek a felépüléséért, ám akkorra már késő volt. A jótékonysági gálán közel hétszázan vettek részt, a kezelés ára szerencsésen összegyűlt, sőt még több is. "Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani még ebben a fura világban is” - nyilatkozta korábban Hrutka Róbert, Tompos Kátya egyik legjobb barátja, aki elmondta, hogy a szegedi gálán a színésznő személyesen nem tudott részt venni, mert állapota miatt kórházban feküdt. Barátja ekkor felhívta őt, hogy hallja mennyien szeretik és tisztelik őt, ez nagyon jól esett neki, mennyien a segítségére siettek.

Azonban Tompos Kátya már sejtette, hogy nem biztos, hogy túléli és eljut az immunterápiára, amire gyűjtöttek, ezért rendelkezett, hogy halála esetén a befolyt összeggel mi történjen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről