A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Akár húsz év börtönt is kaphatnak a Matthew Perry halála miatt vádolt emberek

Matthew, Perry, MatthewPerry,
Matthew Perry
Fotó: Photo by Frederick M. Brown/Getty Images
Vágólapra másolva!
Tavaly október végén halt meg a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry, aki kábítószer-túladagolás következtében fulladhatott bele Los Angeles-i otthonában található jakuzzijába. A nyomozás a halálának ügyében a mai napig tart, a hatóságok nem zárják ki mások felelősségét sem, több gyanúsított ellen is vádat fognak emelni.
Vágólapra másolva!

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra Matthew Perry tavaly ősszel bekövetkezett halála kapcsán. A Los Angeles-i rendőrség azután kezdett el vizsgálódni, miután kiderült, a színész szervezetében lévő ketamin túladagolása közrejátszott a halálában, így keresni kezdték azt, honnan szerezhette a halálos dózisú kábítószert. Korábban egy nyomozó elmondta, hogy a nyomozás már lassan a végéhez közeledik és több ember ellen is vádat emelhetnek az ügyben. Most az illetékes hatóságok újabb információkkal szolgáltak a nyilvánosságnak, hol tart az ügy, ami egyre furcsább fordulatokat vesz a nyomozás során.

A szövetségi ügynökök biztosak benne, hogy  elkapják a gyanúsítottakat, és az eddigi jelentések szerint első fokú bűncselekményekkel tervezik megvádolni a gyanúsítottakat.  A bűnüldöző szervek azt is elárulták, hogy 

a Matthew Perry halálos túladagolásában érintettek legalább 20 év börtönbüntetésre számíthatnak, ha bebizonyosodik a felelősségük a tárgyaláson,

 és szinte biztosak benne, hogy vádemelés következik a gyanúsítottak ellen.

Nemrég bejelentették, hogy a kábítószer-ellenes hatóság (DEA)  több embert is vád alá helyez halálhoz vagy súlyos testi sértéshez vezető kábítószer-terjesztés vádjával. Az 54 éves színész halála után nyilvánosságra hozták a boncolási jegyzőkönyvet, mely feltárta, hogy kábítószer-túladagolás közrejátszott váratlan és tragikus halálában, ezt követően a Los Angeles-i rendőrség nyomozást indított a túladagolás körülményeinek feltárására. A hatóságok azóta vizsgálódtak, és nem csak a drogdílerek ellen akarnak vádat emelni - írja a Daily Mail.

(FILE) Matthew Perry Dead At 54
Több vádlottja is lehet Matthew Perry gyilkossági ügyének
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto

Ismert színésznőt is gyanúsítanak

Bár az 54 éves Perry halálát először balesetnek nyilvánították, és a májusban kiadott boncolási jegyzőkönyv szerint a színész ketamin akut hatásaiba halt bele, amihez hozzájárult koszorúér-betegsége. Továbbá buprenorfin hatásait jelölték meg, ami egy olyan vényköteles gyógyszer, amit gyakran írnak fel opioidfüggők kezelésére. Később kiderült, hogy halála idején Matthew Perry az orvosa által előírt ketamin-infúziós kezelés alatt állt szorongás és depresszió miatt. Azonban ennek hatásait kizárták a nyomozásból, mivel a boncolás idején megállapították, hogy a színész szervezetében talált mennyiség nem származhatott a kezelésből.

A hatóságok korábban már annyit elárultak, hogy a fő gyanúsított egy ismert színésznő akinek a nyomozás végéig nem fedhetik fel a kilétét. Az ismert színésznőről annyit lehet tudni, hogy Matthew Perryhez hasonlóan ő is drogproblémákkal küzdött, így került közelebbi kapcsolatba a Jóbarátok néhai sztárjával. Később az is kiderült, hogy a nő nem más, mint Charlie Sheen exfelesége, Brooke Muellerről, akivel Perry az elvonón ismerkedett össze, és kerültek jó barátságba. 

Majd kiderült, egy másik nő után is nyomoz a rendőrség, azonban az illető nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, viszont egy bennfentes arról számolt be, hogy a hölgy egy két lábon járó gyógyszertár, aki bár hiába vallja magát józannak, ez korántsem igaz. Sőt, még gyanúsabbá vált, amikor törölte üzenetváltásait Matthew Perryvel, a forrás szerint akkor még több bizonyíték szólna ellene.

61st Annual Primetime Emmy Awards - Arrivals
Charlie Sheen és volt felesége, Brooke Mueller, aki után nyomoz a Los Angeles-i rendőrség Perry halálának ügyében
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2009 Getty Images

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!