Eltemették Alain Delont: Mutatjuk a részleteket a szertartásról

Vágólapra másolva!
Az augusztus 18-án meghalt híres francia színészt, Alain Delont, tegnap temették el a filmsztár közép-franciaországi Douchyban található birtokán. A szertartás szűk körben zajlott le és család mindent megtett annak érdekében, hogy senki ne zavarhassa meg a temetést.
Vágólapra másolva!

A 88 éves Alain Delon augusztus 18-án halt meg gyerekei - Anthony, Annouchka és Alain-Fabien - körében. A temetését tegnap délután négy órakor tartották meg a család birtokán, ahol a színész két fia, Anthony és Alain-Fabien üdvözölte a birtok kerítésénél megjelent embereket - írja a Magyar Nemzet.

A színész már évekkel korábban eldöntötte, hogy milyen temetést szeretne, aminek a család eleget is tett. A szertartást az a lelkész, Jean-Michel di Falco, Gap volt püspöke vezette le, akit már régóta a francia hírességek lelkészének tartanak. 

Mintegy ötvenen voltak jelen a szertartáson, közöttük Rosalie van Breemen, a színész volt felesége, két fiatalabb gyermekének anyja, valamint Paul Belmondo, a régi barát és vetélytárs, Jean-Paul Belmondo színész fia.

A 86 éves Caludia Cardinale, aki Delon egykori partnere és A párduc hősnője volt, nem jelent meg, ügynöke elmondása szerint ugyanis a temetés túlságosan fájdalmas lett volna a számára. 

Fotók és virágcsokrok a templom kapujánál 
Fotó: AFP/ TOM MASSON / AFP/ TOM MASSON

A temetésen számos biztonsági intézkedést vezettek be annak érdekében, hogy az zavartalanul megtörténhessen, ezért a vendégeknek le kellett adniuk a telefonjaikat és a család kérésére a hatóságok megtiltottak mindenféle repülést a birtok felett.

A szertartást a színész által 1971-ben megvásárolt, La Brulerie nevű birtok kápolnájában tartották meg. Delont kutyái sírjának közelében temették el, amire a hatóságok „kivételes jelleggel” adtak engedélyt.

Ahogy az Origo már korábban megírta, a színész egyik utolsó kívánsága nem teljesülhetett, ugyanis a színész családja nem altatta el és nem temette el vele együtt kutyáját, Loubót, ahogyan azt a francia sztár kívánta. Az állatvédők örömmel fogadták a hírt, hogy Alain Delon kutyája életben maradhat. A kutyát végül Brigitte Bardot alapítványa vette a gondjaiba. Egy neves francia műsorvezető azt mondta, hogy ez a kívánság jellemző Delonra.

A művész nem akart állami szertartást, azt kívánta, úgy temessék el, mint II. Frigyes porosz királyt, potsdami kastélyában a kutyáival együtt

- nyilatkozta Stéphane Bern.

Alain Delon
Alain Delon
Fotó: AFP/Christophe Simon 

A híres színész egyáltalán nem félt a haláltól és ezt már 2011-ben kijelentette egy francia hetilapnak. A magazin újból megjelentette azt a fotót, amelyen Delon az általa építtetett kápolnában kialakított sírhely előtt áll.

A szertartás alkalmából mintegy száz csendőr biztosította a birtok környékét – közölték a hatóságok.

A temetésről készült képekből összeállított galériánkat ebben a cikkben találja.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!