Brooke Shields lánya súlyos betegségéről beszélt

Brooke Shields és Rowan Henchy
Brooke Shields és Rowan Henchy
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Évek óta csendben küzd a cukorbetegséggel. Brooke Shields lánya, Rowan Henchy sokat evett, mégis fogyott, ez volt az első jel.
Vágólapra másolva!

Rowan Henchy, Brooke Shields és Chris Henchy rendező 21 éves lánya arról beszélt a napokban, hogy 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, amikor a középiskola első osztályába járt. Henchy szerint akkor tudta, hogy valami nincs rendben, amikor gyorsan fogyott, annak ellenére, hogy minden étkezésnél kétszer annyit evett, mint a társak.

Brooke Shields és Rowan Henchy
Brooke Shields és Rowan Henchy
Fotó: AFP

A lánynak a látása is romlott, gyakran kellett mosdóba mennie, egyszóval tudta, hogy valami nincs teljesen rendben. Rowan Henchy szerint a cukorbetegség és az iskolaváltás egyszerre komoly problémákat okozott neki: akkoriban nem volt sok barátja, a depresszióval is meg kellett megküzdenie, miközben alkalmazkodnia kellett az új életéhez. Brooke Shields szerint a lánya, Rowan emiatt gyorsan felnőtt, hiszen az, hogy állandóan ellenőriznie kellett a vércukorszintjét, és inzulint kellett beadnia magának, nem élhetett teljesen gondtalanul, mint pár tinédzser ismerőse.

Az 1-es típusú cukorbetegség (inzulinfüggő diabétesz) olyan autoimmun betegség, melynél a szervezet a hasnyálmirigyben található inzulintermelő béta sejteket pusztítja. Ennek oka, az immunrendszer hibás működése, melynek következtében a szervezet nem ismeri fel saját sejtjeit és idegenként azonosítja őket.

A cikk folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!