Vágólapra másolva!
Nem mindenkit vesz le a lábáról A hatalom gyűrűi. Épp elég rész jelent már meg az Amazon Prime-on Gyűrűk ura előzménysorozat második évadából ahhoz, hogy lássuk: a vizuális orgazmussal nem lehet minden rajongót átverni.
Vágólapra másolva!

Az Amazon Prime Gyűrűk Ura előzménysorozat még augusztusban tért vissza a második évadával, és hát, hogy mondjuk szépen: nem mindenki esik hanyatt a sorozattól. Miközben a csodás látványvilág és ambiciózus történetmesélése továbbra is lenyűgözi a nézőket, sokan aggódnak a tempó, a karakterfejlődés és a narratíva általános irányvonala miatt. 

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi, amazon prime
A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűit sok kritika éri azért, mert lassú a történetmesélés 
Fotó: Amazon Prime

Gyűrűk ura előzménysorozat: a látványorgazmus garantált 

Szögezzük le: Az olyan látványmániásokat, mint például én, a sorozat megvesz kilóra, hiszen manapság ömlik a streamingekből a fejlett képi világgal, megjelenítéssel (Dolby Vision, HDR10+) kecsegtető tartalom, ezek legtöbbje azonban csak egy sötét massza (tengerparti esküvő helyett). Ezek közé hozott üde színfoltot az Amazon Prime A hatalom gyűrűi első évadával is már, és ezt még tovább fejlesztette mostanra.  

A sorozat produkciós értékei vitathatatlanul lenyűgözőek, gyönyörű tájakkal, bonyolult jelmezekkel és képzeletgazdag lénytervezéssel. Hitelességre és részletekre való törekvését a legelvakultabb rajongók is elismerik. Szóval a vájtszeműeknek egy vizuális orgazmus lesz a sorozat, az tuti, azok azonban, akiket jobban érdekel a történet alakulása, már nem biztos, hogy hasonló érzésekkel kelnek fel a tévé elől. 

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi, amazon
Nincs hiány A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című Amazon Prime sorozatban a látványos elemekből, de mindez, mintha a karakterek fejlődése kárára történne
Fotó: IMDb 

Ha Mensa tag, mindent ért, ha nem… Sok sikert! 

A 2. évaddal kapcsolatosan az egyik leggyakoribban emlegetett probléma, hogy a sorozat cselekménye túlságosan bonyolult, túl sok mellékszereplővel és karakterrel verseng a képernyőidőért. Ez a széttagoltság a fókusz elvesztéséhez vezethet, nehezítve a nézők számára, hogy belevonódjanak a történetbe. 

A kritikusok által a másik legtöbbet vitatott pont bizonyos karakterek fejlődése. Míg egyes karakterek növekedést és mélységet is mutattak, másokat egydimenziósnak vagy sztereotipnak tarthatunk. Ráadásul az sem segít, hogy a készítők túl szabadon értelmezték Tolkien legendáriumát, vagyis az ikonikus alakok ábrázolása nagyon is eltér az eredeti megfelelőiktől. 

Míg egyes nézők szerint a sorozat könnyedén beilleszkedik a Tolkien világba, mások csalódottan érezték magukat. De a jó hír, hogy még nincs vége, meglátjuk, hogy képes lesz-e kezelni ezeket a kritikákat és koherensebb és kielégítőbb nézői élményt nyújtani. 

Tegye le a telefont 

Végső soron úgy néz ki, a Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi 2. évada alapvetően remek darab lesz, de ha Ön az a típus, aki sorozatozás közben az Insta vagy a TikTok feedet pörgeti, akkor garantáltan nem fogja érteni.  

Semmi CGI 

Jó, persze nem a sorozatban, az durva lenne, hanem a főcímben, ami azért elég meglepő. A sorozat főcímét ugyanis nem számítógéppel hozták létre. Ehelyett egy öntödében, olvasztott fémek, újrahasznosított vörösfenyő, szikrapor, argonöntés és folyékony hidrogén felhasználásával hozták létre. Ez a megközelítés valóban egyedi és hiteles hangulatot kölcsönzött a látványvilágnak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!