Ki nyeri a labdarúgó-Európa-bajnokságot? - magyar sztárok mondták el a véleményüket

foci, eb, euro 2024, illusztráció, döntő, spanyolország, anglia
Jakarta, Indonesia - 11.7.2024: Football Euro Cup 2024 Spain vs England. Euro 2024 Final match fixture
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2024 Crative Studio Design/Shutterstock. No use without permission.
Vágólapra másolva!
Szerdán este kiderült, hogy melyik csapat lesz Spanyolország ellenfele a 2024-es Labdarúgó-Európa-bajnokságon. Bár az angolok az idei EB-n nem mutattak be szép játékot, mégis háromszor is hátrányból fordítva ők azok, akik ott lesznek július 14-én vasárnap a berlini döntőben. A spanyol válogatott már ötödször játszik Eb-döntőt, míg a britek zsinórban másodszorra szerepelnek a fináléban, azonban legutóbb alulmaradtak az olaszokkal szemben. Az Origo megkérdezett néhány hazai sztárt, hogy szerintük melyik ország csapata emelheti majd magasba a trófeát.
Vágólapra másolva!

Szabó András Csuti

Szabó András Csuti is rajong a futballért, ha teheti, kimegy és élőben, stadionban néz meccset, hiszen úgy gondolja, a közös szurkolásnak van egyfajta varázsa, ami összehozza az embereket. Az idei Labdarúgó Európa-bajnokságot is figyelemmel kíséri, melyen természetesen a magyar válogatottnak szurkolt kezdetektől fogva, viszont az olasz csapatot is nagyon kedveli. Csuti az olaszok kiesése után Hollandiának drukkolt, azonban az elődöntőben 2:1-re kikaptak az angoloktól, akik így Spanyolországgal játsszák a döntő mérkőzést. Elmondása szerint nem lepődött meg az angol győzelmen, a játékukon viszont igen, mivel eddig nem ezt a fajta stílust képviselte a brit válogatott.

„Eljött az Európa-bajnokság azon ideje, illetve mérkőzése, ahol a végre jól fociztak az angolok. 

Én nem tudom, hogy mi történt eddig, vagy az eddig látott mérkőzéseken voltak teljesen mások, mint amire valójában képesek, vagy ez valami taktika a részükről, hogy szépen építkeznek felfelé. Úgy gondolom, ha ez így marad, komoly ellenfelei lehetnek a spanyoloknak

 - kezdte az Origónak fejtegetni Csuti, milyen érzései vannak a közelgő Eb-döntővel kapcsolatban.

Az üzletember szerint a spanyol csapat kiegyensúlyozottan játszik, akiknek az elsődleges célja, hogy gólt rúgjanak, mint a régi időkben. Vagyis nem taktikázzák túl a küzdelmet, ami egyre kevésbé jellemző a mostani mérkőzésekre, ettől is olyan szimpatikus sokaknak a játékuk, és azért, mert az idei bajnokság során ők voltak, akik végig tudták hozni ugyanazt a színvonalat az elejétől fogva.

„Most egy nagyon kétarcú Angliát látunk, ha összességében nézzük az eddigi Eb-mérkőzéseket. Eddig katasztrofálisan játszottak, az elődöntőben viszont zseniálisan. 

Azt nem tudhatom, hogy melyik arcukat fogják mutatni a döntőben, de ha a legutóbbit, akkor biztosan méltó ellenfelei lesznek a spanyoloknak. 

Ha viszont Anglia úgy játszik, mint a korábbi meccseken, akkor szerintem Spanyolország akár több góllal is nyerhet ellenük, én a spanyoloknak drukkolok” - magyarázta Szabó András Csuti, aki arról is kifejtette a véleményét, hogy mennyire kizsigerelő életmódot kényszerítenek ma a labdarúgókra, és szinte semmi idejük nem marad a nagyobb kupák után a feltöltődésre, regenerálódásra.

Csuti külön kiemelte Lamine Yamalt, a spanyolok mindössze 17 éves játékosát, aki elképesztő teljesítményt nyújtott mindvégig, és úgy gondolja, hogy nagy játékos lesz belőle, akiért kapkodni fognak a klubok, viszont egyre feszítettebb tempóban hajtják a profi játékosokat, és ezt az üzletember nem nézi jó szemmel.

Azt is elárulta, hogy nagyon változó számára, kivel és hol, hogyan nézi a mérkőzéseket, hiszen a munkájától és egyéb elfoglaltságaitól is függ. Viszont legszívesebben barátaival szeret beülni olyan helyre, ahol kivetítőn közösen tudnak szurkolni, valószínűleg a döntőt is így szeretné megnézni.

„Volt, hogy a fiammal, barátokkal, volt, hogy Biussal kettesben és volt, hogy a szüleivel néztük közösen a meccseket. 

De volt olyan is, hogy telefonról néztem lenémítva, mert épp altattam a gyerekeket, hol így, hol úgy. 

De legszívesebben a barátokkal nézem a Zsiráfban, szerintem a döntőt is ott fogom nézni” - zárta Csuti az Origónak.

Szabó András Csuti
Fotó: Szabó András Csuti / Instagram

A folytatásáért lapozzon tovább!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről