A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az egykori földönkívüliek nyomait kutató verseny győztese egy Szojuz űrhajón repülhet a Nemzetközi Űrállomásra.
Vágólapra másolva!

Legalábbis ez az elképzelése az orosz tulajdonban lévő Mir Corporation nevű cégnek, amely az elmúlt évben a Mir űrállomás megvásárlásának tervével vált ismertté. Bár a Mirt tavasszal megsemmisítették az oroszok, a cég és üzleti partnere, egy szingapúri székhelyű televíziós társaság (IWM) most egy igazán őrült ötlettel állt elő.

A MirCorp és az IMW a november 4-én bejelentett tervek szerint egy 13 részes vetélkedőt rendez, amelynek győztese szó szerint a Földön kívül élvezhetné sikerének gyümölcsét.

Az Ősi Űrhajós (Ancient Astronaut) névre keresztelt versenysorozat keretében a résztvevőknek olyan helyeket kell majd felkeresnie, ahol egyes hiedelmek szerint földönkívüliek fordultak meg a múltban. Az IMW képviselője szerint szóba jöhetnek például a gízai piramisok, a Stonehenge és a perui Nazca-vonalak.

Minden helyszínről televíziós show keretében közvetítenék a versenyzők megpróbáltatásait. A tévétársaság sajtótájékoztatóján annyi derült ki, hogy szellemi és fizikai próbák várnak a résztvevőkre, amelyeket "távoli őseik eszközeivel és módszereivel kellene kiállniuk".

Az egyes helyszínek győztesei Csillagvárosban, az orosz űrhajósok kiképzőközpontjában találkoznának, s itt dőlne el, ki nyeri az egész sorozatot. A szerencsés (?) nyertes egy Szojuz űrhajón utazhatna a tervek szerint a Nemzetközi Űrállomásra. Amennyiben ez nem jönne össze - például az amerikaiak ellenkezése miatt -, a MirCorp garantálja a Szojuzzal történő sétarepülést.

Bár a vetélkedő témája valóban furcsának tűnik - William Burrows, a New York University történésze egyszerűen "hülyeségnek" nyilvánította -, tény, hogy az üzleti jellegű utak sokat lendíthetnek az ember űrbeli jelenlétén. "Ha az oroszok egy ostoba játékkal szeretnék ezt elérni, hát hajrá" - mondta Burrows.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!