Elnökjelöltek és kutyakölykök vetélkednek a Nature borítóján

Vágólapra másolva!
A Nature legújabb száma összehasonlítja az amerikai elnökjelöltek tudománnyal, technikával kapcsolatos álláspontját, de kissé rontja a hatást a hátlapon megjelent hirdetés.
Vágólapra másolva!

A Nature legutóbbi számának címlapját egyenlő mértékben osztották meg az amerikai elnökségért versenyző két jelölt fényképe között, ám úgy tűnik, erről elfelejtettek szólni a hirdetési osztálynak. A magazin hátlapjára ugyanis kísértetiesen hasonló elrendezésű tükörkép került. A képen két labradorkölyök látható, egy fekete és egy aranyszínű, hátborzongatóan azonos pózban, mint ahogy a címlapon Barack Obama, az első afroamerikai elnökjelölt, és ellenfele, az arizonai napon aranyszínűre barnult John McCain.

Az újság esküszik, hogy nem szándékosan követte el a "felségsértést". "Az egészről nem tudtunk semmit, amíg előttünk nem feküdt a kinyomott folyóirat" - mentegetőznek a Nature szerkesztői. "Ez pusztán csak azt mutatja, hogy a szerkesztőség és a hirdetési részleg nem működik együtt." Ebben az esetben bizonyára csupán a véletlen műve az is, hogy a bal oldali kutya kissé bizakodóbbnak, de némileg gyakorlatlanabbnak tűnik. Emiatt az ember erős késztetést érez, hogy megvakargassa John McCain füle tövét - írja a brit TimesOnline.

A Nature ígérete szerint feltárja, hogyan alakította ki John McCain és Barack Obama a tudományokkal kapcsolatos álláspontját, kik a tudományos tanácsadóik, és megválasztásuk esetén merrefelé vinnék az országot. Ezenkívül részletes bepillantást nyújt abba, mi a jelöltek álláspontja az evolúcióval, az őssejtkutatással és a klímaváltozással kapcsolatban. Érdekes, hogy a klónozásról nincs egy szó sem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!