A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Ön is meneküljön, ha fejvesztve rohanó macskát lát!

macska
Földrengésérzékelő macskák
Vágólapra másolva!
Érdekes videót rögzített egy japán „macskakávézó" biztonsági kamerája. A látszólag kihalt helyiségben váratlanul több macska kezd el rohangászni, majd hamarosan jól látható és hallható földmozgás következik be.
Vágólapra másolva!

Az eset június 18-án történt, amikor egy 6,1-es erősségű földrengés rázta meg Oszaka tartományt. Öt ember meghalt és több százan megsebesültek.

A SoraNews 24 azonban arról számolt be, hogy a közeli Wakajama prefektúrában, ahol a videó készült egyetlen macska sérüléséről sem tudnak.

A videót a CAT Cafe CATchy nevű macskabarát és macskamentő kávézóban rögzítették. A felvételen jól látható, hogy a macskák mintegy tíz másodperccel a földrengés előtt nyugtalanul kezdenek rohangálni és menedéket keresni. Majd hallatszik a földrengés robaja.

A stresszes macska félelmében elbújhat Forrás: Origo

Az irodalomban számos esetet rögzítettek, amelyben arról számolnak be, hogy különféle állatok – például kígyók, patkányok – a földrengés előtt rendkívül nyugtalanokká váltak. A kutatók nem tudják, mi lehet ennek az oka.

Földrengésérzékelő macskák Forrás: CAT Cafe CATchy

Egyik elképzelés szerint az állatok megérzik a földrengést előrejelző nagyon parányi „p-hullámokat", amelyek az emberek számára észlelhetetlenek.

Sajnos az állatoknak ez a képessége az emberek számára nem túl hasznos. Hiszen, amíg egy állat számára pár másodperc az életet jelentheti, addig az ember ennyi idő alatt általában nem tud biztos helyre menekülni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!