Fej nélküli kígyó támadt egy emberre az ausztrál tengerparton - videó

csörgőkígyó, kígyó
Csörgőkígyó (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Elképesztő népszerűségnek örvend a közösségi médiában az a videó, amelyen egy fej nélküli kígyó támad egy emberre az ausztrál tengerparton. 
Vágólapra másolva!

A felvételt megosztó felhasználó elmondása szerint éppen kutyát sétáltatott, amikor rátalált a fej nélküli hüllőre. A halott kígyó teste szinte új életre kelt, amikor egy teniszütővel kezdte ingerelni.

Bár többen kételkednek a videó hitelességében, fontos megjegyezni, hogy a hüllők idegrendszere egészen máshogy működik, mint az emlősöké.

- nyilatkozta egy korábbi eset kapcsán Steven Beaupré, az Arkansasi Egyetem biológusa. A szakértő szerint e mozdulatokat azok az elektromosan töltött részecskék (ionok) tartják fenn, amik az állat idegsejtjeiben vannak még órákkal a halál beállta után is.

Amennyiben az elpusztult kígyó idegeit stimulálják, az ioncsatornák megnyílnak, a keletkező elektromos impulzus hatására pedig az izmok reflexszerű mozgást produkálnak.

Ennek ismeretében különösen ügyelni kell a levágott kígyófejre, ami egyes becslések szerint 12 órán át is "életben maradhat". Ebben az állapotban az állat méregmirigyei továbbra is működőképesek, így egy harapás akár halálos is lehet az ember számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!