A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Éjszakai búvármerülés, afrikai hangszerbemutató és hüllősimogatás az Állatkertek éjszakáján

állatkert
A Fővárosi Állat- és Növénykert főkapuja
Vágólapra másolva!
A Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagintézményei közül tizenkét bemutatóhely vesz részt az állatkertek éjszakáján, amelyet pénteken rendeznek országszerte, és amelyen az állatos programok mellett sok helyen tartanak csillagászati bemutatót is.
Vágólapra másolva!

Fénycsapdás rovarvizsgálat, és Ázsia természeti csodái

Az állatkertek éjszakáján a Budakeszi Vadasparkban a látványetetések mellett lesz többek között éjszakai rovarbemutató, állati csillagbemutató és játszóház is - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. A

A Fővárosi Állat- és Növénykert főkapuja Forrás:https://zoobudapest.com/orizzuk-ertekeinket/kepzomuveszeti-alkotasok

az állatos élményprogramok mellett többek között interaktív előadással, tűzzsonglőr-bemutatóval, kézműves-foglalkozással, arcfestéssel, planetáriumi vetítésekkel, bátorságpróbával és ismeretterjesztő előadásokkal is várja a látogatókat.

Színes programokkal várják a látogatókat Forrás: MTI/Kovács Attila

Elsősorban Ázsia természeti és kulturális sokszínűségéből ad ízelítőt a debreceni Nagyerdei Kultúrpark, ahol lesz ázsiai kulturális és gasztronómiai utazás, harcművészeti bemutató, LED- és tűzzsonglőr-show, fénycsapdás rovarvizsgálat, csillagles és világító ásványok kiállítása.

Felejthetetlen élmények a debreceni állatkertben Forrás: Facebook/Zoo Debrecen

A Xantus János Állatkert Győrben kreatív programmal,

látványetetésekkel, bátorságpróbával és éjszakai kalandozó túrával is készül,

míg a Jászberényi Állat- és Növénykertben a látványetetések mellett fényfestés, lufihajtogatás, arcfestés, lampionkészítés, fénycsapdás rovarbemutató, állatismereti minikiállítás is szerepel a programban.

Kishajós kirándulás a Tisza-tavon

Fáklyafényben úszó varázserdővé változik a Kecskeméti Vadaskert, ahol lesz egyebek mellett hüllő- és trófeabemutató, állati kincsek standja, teknős- és óriáscsótány-tapogatózó, ajándék arcfestés és éjjeli hangulatzenélés. Hosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat a Miskolci Állatkert, ahol a programok között szerepelnek különleges látványetetések, valamint bogár- és távcsöves bemutató is.

A Miskolci Állatkert január 25-én született hím perzsaleopárd-kölyke első orvosi vizsgálatán 2023. március 8-án Forrás: MTI/Vajda János

Látványetetésekkel, kézműves-foglalkozással, éjszakai nyomoZooval, ingyenes arcfestéssel és tűzzsonglőr-bemutatóval is várja a látogatókat a Pécsi Állatkert, míg a Tisza-tavi Ökocentrum programjai között szerepel látványos búvármerülés, LED-zsonglőrbemutató és a Tisza-tavon kishajós kirándulás.

A Tisza-tavi Ökocentrum Fotó: [origo]

A Szegedi Vadaspark a látványetetések és állatos programok mellett afrikai kézművesfoglalkozásokkal,

afrikai hangszerbemutatóval, koncerttel és táncházzal, valamint éjszakai rovarlessel is készül.

A Veresegyházi Medveotthonban bemutatkoznak a játékos ormányos medvék, de lesz madárbemutató, előadás az oroszlánokról, tűzvarázsshow és Piknik mozi is, este pedig Tapizoo, valamint lampionkészítés.

A Veresegyházi Medveotthon egyik lakója Forrás: Life.hu

A Veszprémi Állatkert is hosszabbított nyitva tartással készül, az Afrika Szavanna játszótér melletti étterem teraszán zenés est szórakoztatja majd a közönséget - áll a közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!