A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4

A terhes filmcsillagnak sem kegyelmeztek Charles Manson követői

Charles Manson, Roman Polanski, vámpírok bálja, Sharon Tate
Charles Manson
Vágólapra másolva!
A Charles Manson és társai által kitervelt és végrehajtott gyilkosságsorozatban heten haltak meg, köztük egy terhes nő is. A borzalom, amely egykor megrázta Amerikát, még Hollywood egyik neves rendezőjét, Quentin Tarantinót is megihlette.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban sokan magával a gonosszal azonosítják Mansont. Abban a tekintetben ez valóban nem áll távol a valóságtól, hogy önmagát is a Sátán (és meglepő módon egyben Krisztus) megtestesülésének tekintette. 

A pszichopata férfinek nem ez volt az egyetlen, nehezen követhető nézete.

 Az 1960-as években alapított szektájának ideológiáját is ködös, faji háborúval átitatott elméletekből építette fel.

Elrendelt mészárlás

A hippimozgalmak virágkorában nem esett nehezére befolyásolható fiatalokat találni. Rövid idő alatt több, főként húszas éveiben járó lányt sikerült behálóznia. „Átnevelésüket” olyan jól végezte, hogy azok bármit megtettek neki, amit csak kért. 

Charles Manson, Roman Polanski, vámpírok bálja, Sharon Tate
Charles Manson
Fotó: Wikipedia /  Wikipedia 

Manson elküldte négy követőjét egy Beverly Hill-i házhoz. Meghagyta nekik, hogy öltözzenek feketébe, és kíméletlenül öljenek meg mindenkit, akit ott találnak. A birtokon korábban a férfi egyik haragosa lakott, így minden bizonnyal ez lehetett az elsődleges indíték.

A gyilkosság idején viszont Roman Polanski filmrendező bérelte az ingatlant feleségével együtt. A négy fiatal, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel, Charles Watson és Linda Kasabian 1969. augusztus 9-én elindultak megtenni, amit vezetőjük kívánt tőlük.

A csapat éjfél körül ért a megadott címhez. Első dolguk a telefonkábel elvágása volt. Hárman indultak el gyilkolni, Linda Kasabian a kocsiban maradt, ő volt a sofőr. Gyorsan besurrantak a villa területére, ahol találkoztak az éppen távozni készülő Steven Parenttel, aki a gondnok barátja volt. A szerencsétlen férfi megpróbált elmenekülni. Kíméletlenül végeztek vele.

Véres felirat az ajtón

Ezután megközelítették a házat, ahol négyen tartózkodtak. Polanski épp külföldön volt, így felesége, Sharon Tate színésznő osztotta meg otthona kényelmét Wojciech Frykowski forgatókönyvíróval, Jay Sebring sztárfodrásszal és Abigail Folgerrel, aki egy kávévállalat örököse volt. Az álmukból felriasztott társaságot összeterelték a nappaliba. Elsőként Sebring halt meg, aki kiállt az ellen, hogy a várandós hölgynek baja essen. Miután a hajszobrászt lelőtték, még pár késszúrással tették biztossá a halálát. 

Charles Manson, Roman Polanski, vámpírok bálja, Sharon Tate
Roman Polanski és Sharon Tate az 1967-es vámpírok bálja című filmben
Fotó:  Wikipedia 

Frykowski megpróbált szabadulni a rémálomból, és dulakodni kezdett a szekta tagjaival. Egészen a verandáig eljutott, de ott utolérték, és kivégezték. Folger is igyekezett elmenekülni, de hiába. Közel harminc szúrással ölték meg támadói.

A legszörnyűbb sors minden bizonnyal Sharonra várt, aki már csak születendő gyermekét szerette volna valahogy megmenteni. A kegyetlen gyilkosokat nem hatotta meg a kismama könyörgése, őt sem hagyták életben. A rendőröket a két áldozat lépcsőkorlátra felakasztott teste és a Tate vérével ajtóra írt „disznó” szó várta. 

Mansont nem elégítette ki a Polanski-házban rendezett vérfürdő, ezért másnap ismét gyilkolásra utasította követőit. Ezúttal a szintén tehetős LaBianca házaspárt szemelte ki. Éjszaka őket is brutálisan kivégezték.

Charles Manson, Roman Polanski, vámpírok bálja, Sharon Tate
Sharon Tate
Fotó:  Wikipedia 

A rendőrség nehezen göngyölítette fel az eseteket, sokáig nem is jöttek rá, hogy az ügyek összefüggnek egymással. Kezdetben Tate és társai megölésével a gondnokot gyanúsították, a média pedig magát Roman Polanskit. Később a figyelmük Mansonra és bandájára terelődött, akiket letartóztatásuk után halálra, majd életfogytiglanra ítéltek.

További történelmi témájú cikkeket a Múlt-kor történelmi magazin weboldalán olvashatnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!