A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Pénteken kora délután a női kajak kettesek 500 méteres számában két éremnek is örülhettek a magyar szurkolók, igaz, a bronzérem sorsáról legalább ötperces videózás döntött, mert öt ezreden belül ért célba a magyar és a német hajó. A döntés végül az lett, hogy Gazsó Alida Dóra-Csipes Tamara páros ezüstérme mellett a Pupp Noémi-Fojt Sára duó bronzérmet szerzett.

A hihetetlen izgalmakat hozó döntőt követően nyilatkoztak az érintettek. "Szerintem ez így jól bemutatja, mi történt mondjuk az elmúlt négy, elmúlt egy évben, óriási várakozás, aztán egy kudarc, aztán egy hatalmas nagy öröm, ezért ez így review-t ad az elmúlt fél évünkről mondjuk. Amikor kiírták negyediknek a nevünket, akkor azt az érzést nem tudom neked elmondani, nehezen hittem el, alig vártam már, hogy kiírják. 

Ha nekem valaki nem egy, nem fél évvel ezelőtt, hanem három hónappal ezelőtt azt mondja, hogy hozok egy pontszerző helyet és egy bronzérmet hozok haza az olimpiáról, azt nemhogy aláírom, hanem kiteszem a hűtőmre, hogy valami motiváljon, mert bennem szerintem nagyon kevesen hittek" 

- kezdte a sort a friss harmadik helyezett Pupp Noémi.

A boldog érmesek Fotó: Csudai Sándor, Origo

Gazsó Alida Dóra így vette át a szót: "Őszintén, amikor beértünk, örültem, hogy Úristen másodikok lettünk, de a Noncsiéknak még jobban örültem, hogy Úristen, bejöttek velünk együtt. Nem tudtam igazából örülni a saját sikerünknek, mert annyira izgultam a Noncsiéknek, hogy bejöjjenek harmadiknak. Annyira jó volt látni, mikor kiírták, hogy harmadikok lettek és a németek is és együtt örültünk mindannyian. Ez mutatja meg, hogy mi is a sport."

Végül Csipes Tamara mélyebb, a futamon túlmutató gondolatait is megosztotta az M4 Sport kamerájával: "Olyan hullámvölgyeken mentünk keresztül öt perc alatt. Az, hogy mi négyen együtt készültünk és tartottuk egymásban a lelket, annak lett ez az eredménye. 

Azt hiszed, nem kapom meg ezután is a negatívat, de megkapom, nem érdekel, mert nekem a sport nem feltétlenül a helyezésekről szól, hanem arról, hogy elvégzem a munkát, mert el akarom végezni a munkát és minden nap jobb és jobb akarok lenni. És ezt meg akarom mutatni az embereknek, hogy képesek vagyunk rá.

Persze a sport arról is szól, hogy kinek milyen a genetikája, de arról is szól, hogy minden nap ott vagy és beleteszed a munkát, és utána pedig itt kijön. És tudunk egymásnak örülni, mert nap mint nap egymást húzzuk, én örülök annak, hogy ilyen lányokkal tudok együtt dolgozni."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!