Kiderült, hogy mikor léphet ember a Marsra

Vágólapra másolva!
A SpaceX két év múlva indítja első legénység nélküli űrhajóját a Marsra - jelentette be Elon Musk, az űrvállalat vezérigazgatója a hétvégén az X közösségi médiaplatformon.
Vágólapra másolva!

A legénység nélküli űrhajóval a Marson való biztonságos landolást tesztelik majd - fűzte hozzá szombati bejegyzésében Musk. A Föld és a Mars közötti bolygóközi utazásra 26 havonta egyszer nyílik a legoptimálisabb alkalom. 

Amennyiben jól sikerül a leszállás, az űrvállalat négy év múlva indítja az első legénységet a Marsra.

A repülések száma onnantól kezdve exponenciálisan fog nőni, a cél pedig egy önfenntartó város felépítése körülbelül 20 éven belül

- írta a milliárdos. 

Musk áprilisban arról beszélt, hogy a SpaceX első legénység nélküli űrhajója öt éven belül érkezhet a Marsra, az első legénységgel induló küldetés pedig hét éven belül landolhat a vörös bolygón. 

Júniusban első alkalommal hajtott végre sikeres tesztrepülést SpaceX Starship űrrakétája, majd sikeresen landolt az Indiai-óceánon. 

Több kísérlet is kudarcot vallott

Az űrrakétát emberek Holdra, később pedig a Marsra juttatásának céljával fejleszti a SpaceX magán űrkutatási vállalat.

Tavaly két alkalommal szinte közvetlenül az indítást követően következett be robbanás, míg idén márciusban egy ígéretesebb tesztrepülés is a rakéta felrobbanásával végződött.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!