Nyálkás, narancssárga, UFO-tojás-szerű képződményt találtak egy folyóban, és egyre gyorsabban terjed - fotó

Vágólapra másolva!
A hátborzongató, narancssárga zsákot sötét foltok borítják, és úgy néz ki, mintha egy sci-fiből került volna elő. A jelenség előtt a holland szakértők is értetlenül álltak, ám végül kiderült, hogy mik ezek a furcsa képződmények.
Vágólapra másolva!

Ez valamiféle vulkanikus magmaburok, vagy bármelyik pillanatban megszülethet belőle egy idegen? Ezek a kérdések merülhetnek fel az emberben, ha ránéz arra képződményre, amit egy holland folyóban találtak. Egy bizarr dologról van szó, amit nemrég találtak egy utrechti csatornában. Úgy tűnik, hogy a hatalmas narancssárga buborékot rengeteg apró állat együttesen alkotja.

Bizarr! 

- írják Utrecht város ökológusai a hatalmas narancssárga zsákról készült szokatlan fotó kapcsán. Az egymáshoz tapadt hosszú, narancssárga zsákok valójában nem jellemzőek Utrechtben - mondta Anne Nijs városi ökológus. 

Ezek olyan állatok, amelyek együtt kolóniát alkotnak, pontosabban a mohaállatokról (Bryozoa) van szó. Egy-egy kolónia akár 2 méter hosszú is lehet. Amerikában a "The blob" (paca) néven is ismertek 

- magyarázta az ökológus. A jelenség azonban nem veszélyes és nem károsítja a környezetet.

Eredetileg ezek az állatok az USA keleti részéről származnak. Európában először 1883-ban jelentek meg, Németországban. 1990 óta a faj egész Nyugat-Európában megtalálható és gyorsan terjednek. A kolóniák ősszel elpusztulnak és a partra mosott maradványok ezután szagproblémákat okozhatnak - írja az ad.nl.

Korábban az Origon is írtunk arról, hogy egy kanadai park tavában is megjelentek ezek az állatok.

Szeptember elején arról számoltunk be, hogy egy UFO-ról szivárgott ki egy rejtélyes felvétel. Korábban pedig arról írtunk, hogy egy légitársaság pilótája azt állítja, hogy két UFO-t látott egymás közelében lebegni az Atlanti-óceán felett. Korábban egy egész iskola volt szemtanúja annak Zimbabwéban, hogy UFO-k szálltak le az intézmény udvarán. Júliusban pedig egy kanadai pár látott izzó fénygömböket az égen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!