A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Idén 3 milliónál is több külföldi érkezett

Vágólapra másolva!
Az idén a januártól október végéig tartó időszakban a kereskedelmi szálláshelyek több mint 3 millió külföldi vendéget fogadtak, akik 9,6 millió vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint 2004 azonos időszakához képest 5 százalékkal több vendég 2 százalékkal több éjszakát töltött el a szálláshelyeken. A KSH adatai szerint az Európai Unió országaiból érkezett vendégek töltötték el a vendégéjszakák, több mint háromnegyedét, 7,3 millió éjszakát. A szálláshelyeken a legtöbb éjszakát eltöltő német állampolgárok 5 százalékkal kevesebb éjszakát vettek igénybe az előző év azonos időszakához képest.

A Magyarországra irányuló vendégforgalom jelentősen fellendült Nagy-Britanniából, Írországból, Japánból és Kínából. A legnépszerűbb szállástípus a külföldi turisták körében a szálloda, ezen belül a három- és négycsillagos kategória volt. A gyógyszállókban 6 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a külföldi állampolgárok.

A KSH adatai alapján a vizsgált időszakban a kereskedelmi szálláshelyek több mint 3 millió belföldi vendéget és 7,6 millió belföldivendég-éjszakát jelentettek. A vendégek száma 5 százalékkal, a vendégéjszakák száma 3 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál.

A belföldi szállodai forgalom nagyobb mértékben bővült az átlagosnál: 13 százalékos volt a vendégek és 11 százalékos a vendégéjszakák számának növekedése. A panziókban csekély mértékben nőtt a belföldi vendégek és vendégéjszakák száma. A többi szállástípusban a belföldivendég-forgalom - a vendégéjszakákat tekintve - 3-17 százalékkal csökkent. A szállodák átlagosan 50 százalékos szobakihasználtsággal működtek, ez az előző év azonos időszakában ez 48 százalék volt.

A kereskedelmi szálláshelyek összesen 184,7 milliárd forint bevételt értek el a januártól október végéig, ami folyó áron 13 százalékos növekedésnek felel meg az egy évvel korábbi bevételhez képest. Az összes bevétel 53 százaléka a szállásdíjakból, 24 százaléka a szálláshelyi vendéglátóegységek forgalmából, míg 23 százaléka a szálláshelyek által nyújtott egyéb szolgáltatásokból származott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!