A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a Ferencváros 5-0-ra nyert a The New Saints csapata ellen a Groupama Arénában. A magyar bajnok elképesztő lendülettel kezdte a meccset, alig több mint 20 perc után már három góllal vezetett. A második félidőben is szenzációsan játszott a Fradi, amely a három gólt szerző Adama Traoré vezérletével kiütötte ellenfelét, így nagyon közel került a továbbjutáshoz, és ahhoz, hogy ismét valamelyik európai kupasorozat főtáblájára jusson.

A Ferencváros az elmúlt évek sikeres nemzetközi szerepléseinek köszönhetően ezúttal csak a kvalifikáció második fordulójában kezdte meg szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban. 

Mindez azt jelenti, hogy ha a Fradi kiharcolja a továbbjutást, akkor legrosszabb esetben is a Konferencia-liga főtábláján lesz érdekelt ősszel. 

A magyar bajnok háza táján a legfontosabb változás az volt ezen a nyáron, hogy Dejan Sztankovics távozása után új vezetőedző érkezett a csapathoz a holland Pascal Jansen személyében. 

POY_4819
Pascal Jansen energikus futballt várt a Fraditól
Fotó:  Polyák Attila  Origo  /  Polyák Attila  Origo 

A walesi The New Saints (TNS) elleni párharc során a keretet illetően meglepő döntéseket hozott az 51 éves szakember, több rutinos játékos és az egyik új igazolás is kimaradt, természetesen az Európa-bajnokságon arccsonttörést szenvedett Varga Barnabás sem lehetett ott a pályán. A Fradi így is erős kerettel vághatott neki a kupapárharcnak, Jansen pedig a hazai meccs előtt leszögezte, hogy energikus futballt szeretne látni csapatától. 

Az energikus futballt kedvelem, ezt szeretném viszontlátni, ez az alapja a futballfilozófiámnak. A szurkolók energiájáról példát vehetünk és azt fel is kell használnunk. 

A támadó futball híve vagyok, de a labda nélküli játékban nagyon fegyelmezettnek kell lenni, hogy gyorsan vissza tudjuk szerezni a labdát" - mondta a hétfői sajtótájékoztatón a holland szakember

A Fradi új edzője a várakozásoknak megfelelően támadó szellemben küldte pályára csapatát, Jansen a 

Dibusz - Makreckis, Cissé, Gustavo, Ramírez - Maiga, Rommens - Traoré, Zachariassen, Marquinhos - Pesics 

összetételű kezdőtizenegynek adott bizalmat a walesiek ellen.

A szurkolók már jóval a kezdés előtt elképesztő hangulatot teremtettek a Népligetben, a Groupama Arénában pedig zúgott a "Mindent bele!", amint kijöttek melegíteni a játékosok. 

A pálya füvét érintő foltosság helyenként még ugyan látszott, de a szakemberek remek munkát végeztek, így nagyszerű körülmények között vehette kezdetét a találkozó.

Kevesebb mint egy félidő alatt kiütötte ellenfelét a Fradi

"Mi vagyunk a Ferencváros!" - zúgták a Fradi-drukkerek, majd elkezdődött az FTC első tétmérkőzése a 2024/2025-ös szezonban. Pascal Jansen együttese azonnal magához ragadta a kezdeményezést és a 3. percben helyzetbe került, egy jobb oldali beadás után a menteni igyekvő Bodenhamről a bal kapufára pattant a labda. A 8. percben Rommens ugratta ki Marquinhost, a bal oldalról kapu felé törő brazil támadó estében középre játszott, majd véletlenül megrúgta Roberts kapust, aki folytatni tudta a játékot. Folyamatosan a Fradinál volt a labda, a The New Saints futballistái csak elvétve tudtak átjutni a magyar bajnok térfelére. 

A 15. percben góllá is érett a Ferencváros fölénye, Marquinhos beadását Bodenham éppen Traoré elé fejelte, aki öt méterről fejjel remekül helyezett a walesi kapu jobb alsó sarkába. 

Ferencváros, TNS, The New Saints, Adama Traoré
Adama Traoré alig több mint 20 perc alatt két gólt szerzett
Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem sokat kellett várni az újabb hazai gólra, Pesics lekészített labdája után ismét Traoré volt eredményes, a mali válogatott támadó 10 méterről okosan passzolt a jobb alsóba a 21. percben. Elképesztő lendületbe jöttek a zöld-fehérek, három perccel később ismét növelték az előnyüket. 

A bal oldalon Marquinhos remekül játszotta meg a középen érkező Zachariassent, a norvég középpályás pedig higgadtan gurított 11 méterről a bal alsóba. 

A harmadik gól után némileg visszább vett a tempóból az FTC, okosan tartotta az eredményt, a walesiek pedig továbbra sem tudtak komoly veszélyt jelenteni Dibusz kapujára. A 42. percben felzúgott a Fradi-tábor, mert Marquinhos egy ütközés után a földön maradt, de a brazil kiválóság végül folytathatta a játékot. A szünetig az eredmény már nem változott - a walesiek egyszer eltalálták a felsőlécet -, maradt a 3-0-s, nagyon magabiztos hazai vezetés.

POY_5098
Zachariassen is gólt lőtt, szenzációsan kezdett a Fradi a The New Saints ellen
Fotó:  Polyák Attila Origo  /  Polyák Attila Origo 

Traoré három gólt lőtt, kivégezte ellenfelét a Fradi

A második félidőt is fantasztikusan kezdte a Fradi, az 54. percben megint Traoré szerzett gólt, a 29 éves támadó ezúttal nagyszerűen fejelt a bal alsó sarokba Ramírez beadása után. 

A 61. percben a zöld-fehérek büntetőt kaptak Zachariassen fellökéséért, Marquinhos pedig magabiztosan belőtte a 11-est, 5-0-ra alakítva ezzel az eredményt. 

Az óriási kedvvel játszó brazil percekkel később egy hatalmas kapufát is lőtt, a kipattanót pedig Zachariassen passzolta a kapuba, de lesen állt, így megmenekültek az újabb góltól a walesiek.

POY_5076
Adama Traoré mesterhármasig jutott a meccsen
Fotó: Polyák Attila - Origo

A 77. percben Jansen négyet is cserélt, többek között a magyar válogatottal Eb-résztvevő Botka Endrét is pályára küldte. A hajrában a walesiek is gólt szerezhettek volna, de a 80. percben Dibusz bravúrral védte McManus ziccerét. 

A folytatásban újabb gól már nem esett, a Ferencváros 5-0-ra kiütötte ellenfelét, ezzel óriási lépést tett a továbbjutás felé a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

POY_5153
A Fradi-szurkolók ezúttal is elképesztő hangulatot teremtettek a Groupma Arénában
Fotó: Polyák Attila - Origo

A Ferencváros-TNS párharc idegenbeli visszavágóját egy hét múlva, július 30-án rendezik. Továbbjutás esetén, ami az első meccs alapján eldőlni látszik, a Ferencváros már a legrosszabb esetben is a Konferencia-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencvárosi TC-The New Saints (walesi) 5-0 (3-0)
Groupama Aréna, 16 231 néző, v.: Guillermo Cuadra (spanyol)
gólszerzők: Traoré (15., 21., 54.), Zachariassen (24.), Marquinhos (62., 11-esből)
sárga lap: Marquinhos (63.), illetve Williams (50.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Makreckis (Botka, 76.), Cissé, Gustavo (Knoester, 83.), Ramírez - Rommens, Maiga (Tóth, 76.) - Traoré, Zachariassen, Marquinhos (Owusu, 76.) - Pesic (Kady, 76.)
 The New Saints: Roberts - Daniels, Pask, Bodenham, Davies (Baker, 89.) - Clark (Bradley, 89.), Smith, Redmond (D. Williams, 63.) - Brobbell, Young (McManus, 76.), J. Williams (Holden, 63.)

Kapcsolódó cikkek

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!